BAZEN I RECEPCIJA

Kampa Stella Maris u Umagu

Koncept cijelog kampa bio je maksimalno očuvanje prirode i morfologije terena. Kompleks se sastoji od velikog bazena, dječjeg bazena i bazena za bebe. Tu se nalaze i recepcija i restoran. Bazen je prva vizura posjetiteljima kampa

Završeno je uređenje bazena i recepcije Kampa Stella Maris prema projektu studija NFO d.o.o iz Zagreba. Kamp se nalazi se u gustoj borovoj šumi u Umagu. Zadatak naručitelja Plava laguna d.d. bio je obogatiti ponudu kampa izgradnjom bazena s pratećim sadržajima.

- Sama lokacija, priroda i borova šuma bila je osnova koncepta kompleksa. Sunčalište i bazeni urezani su u blago brežuljkastu morfologiju terena, a svi zatvoreni sadržaji nalaze se ispod “zelenih” krakova koji prodiru u sunčalište. Time nastaje snažna cezura postojeće prirode koja se ublažava upuštanjem građevine u teren te prodiranjem postojećeg zelenila u centralni otvoreni prostor koji je fokus cijelog kompleksa - kaže Kata Marunica, arhitektica koja je s arhitektom Nenadom Ravnićem jedna od osnivača studia NFO.

Autori su ovakvim pristupom naglasili koncept cijelog kampa - maksimalno očuvanje prirode i morfologije terena. Kompleks se sastoji od velikog bazena, dječjeg bazena i bazena za bebe. Osim bazenskog sadržaja, tu se nalazi recepcija kampa i restoran.

Sama lokacija, priroda i borova šuma bila je osnova koncepta kompleksa. Sunčalište i bazeni urezani su u blago brežuljkastu morfologiju terena, a svi zatvoreni sadržaji nalaze se ispod “zelenih” krakova koji prodiru u sunčalište

- Na taj način bazen nije samo izolirani segment ponude kampa već je i prva vizura koju posjetitelji dožive prilikom ulaska u kamp - dodaje Nenad Ravnić.

Cijeli projekt je nastao u suradnji s projektantskim uredom IF Projekt d.o.o. iz Rovinja koji je bio nositelj uređenja cjelokupnog kampa i građevinskog dijela projekta.

Foto: Marko Mihaljević, John Pavlish

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 03:50