SAVRŠEN SKLAD

Karolina i Igor su željeli stvoriti nešto posebno na voljenoj planini Vlašić. Ovo je njihova priča

 Euphoria Vlašić
Točna lokacija kuće je Babanovac, svima dobro poznata planina Vlašić u općini Travnik, a idejno je prostor osmislio sam vlasnik

- Priča ide ovako nekako. Supruga i ja smo jednom prilikom, tijekom pandemije, odlučili pobjeći od svakodnevnih briga i otići na opuštenu vožnju motorom i sasvim slučajno smo otišli do planine Vlašić koja je u neposrednoj blizini. Tamo smo sjeli na jednu padinu i "gledali u ništa", osjetili smo mir i tišinu te smo zajedno odlučili da želimo stvoriti nešto posebno - vikendicu na osami, gdje će privatnost biti zajamčena. Inspirirani trenutkom "gledanja u ništa", odlučili smo se na gradnju ove kuće. Prostor sada nosi sa sobom, ne samo luksuz i udobnost, već i pandemijsku priču o ljubavi i želji za stvaranjem posebnog mjesta na Vlašiću i zato nosi ime Euphoria – prepričava nam na samom početku Igor Lovrinović vlasnik ove zanimljive kuće u susjednoj državi i dodaje - Prilikom odabira lokacije, ključne riječi bile su privatnost, zadivljujući pogled na panoramu i mir. Željeli smo stvoriti utočište gdje ćemo mi sami, a i naši gosti doživjeti planinsku idilu u savršenom skladu sa suvremenim luksuzom. Ova investicija odražava našu predanost pružanju kvalitete i stvaranja prostora gdje se svaki detalj pažljivo birao kako bi se osigurao vrhunski doživljaj na Vlašiću.

image
Euphoria Vlašić
image
Euphoria Vlašić

Točna lokacija kuće je Babanovac, svima dobro poznata planina Vlašić u općini Travnik, a idejno je prostor osmislio sam vlasnik dok su arhitekti iz studija Arhitektura Ledić njegove želje proveli u stvarnost. Zanimljiva crna kuća A-okvira rasprostire se na 200 metara četvornih, a ispred ostakljenog prednjeg dijela smjestila se i prostrana drvena terasa. Kako nam sami vlasnici, Igor i Karolina, govore cijeli proces je zapravo tekao dosta lagodno i brzo. Gradnja kuće je započela 2022. godine, a već nakon godinu dana tu su proveli svoje prve dane odmora.

image
Euphoria Vlašić
image
Euphoria Vlašić
image
Euphoria Vlašić
image
Euphoria Vlašić
image
Euphoria Vlašić

­ Odlučili smo se za gradnju kuće A-okvira iz više razloga, prije svega zbog izazovnih vremenskih uvjeta, koji su česta odlika planinskog krajolika. A-frame struktura pruža snažnu stabilnost i izdržljivost, čineći našu kuću otpornom na snijeg i ostale prirodne elemente. Osim toga, fascinacija A-frame stilom igrala je ključnu ulogu u našem odabiru, jer smo željeli spojiti funkcionalnost s estetikom koja je trenutno vrlo tražena među ljubiteljima planinskog smještaja. A-frame stil savršeno se uklopio u našu viziju za kuću na Vlašiću jer pruža jedinstvenu harmoniju između modernog dizajna i tradicionalnog planinskog ambijenta. Strukturom koja podsjeća na šarmantne planinske kolibe, naša vila stvara toplu i ugodnu atmosferu, istovremeno prilagođavajući se zahtjevima planinskog okoliša. Ovaj stil postao je zaštitni znak naše vile – objašnjava nam Igor.

image
Euphoria Vlašić
image
Euphoria Vlašić
image
Euphoria Vlašić
image
Euphoria Vlašić

Vanjski dio kuće očituje se kroz crnu fasadu, gdje je istaknuti A okvir kuće obložen u crni lim ispod kojeg se nalazi termo stiropor podno kojeg se smjestilo 30cm izolacijske vune kako bi se osigurala ugodnost u unutarnjem dijelu kuće. Sam interijer raspoređen je na prostrani dnevni boravak na prvoj etaži, kuhinju u nastavku i blagovaonicu, a osim ovih prostora tu su još i četiri spavaće sobe i tri kupaonice.

image
Euphoria Vlašić
image
Euphoria Vlašić
image
Euphoria Vlašić
image
Euphoria Vlašić
image
Euphoria Vlašić

­Naša želja bila je postići spoj sofisticiranog modernog stila s toplinom i autentičnošću planinskog ambijenta. Stvoriti prostor koji odiše suvremenim luksuzom, ali istovremeno pruža osjećaj udobnosti i povezanosti s prirodom. Svi materijali i namještaj, od kuhinje do ostalih prostorija, nabavljeni su lokalno, u suradnji s domaćim tvrtkama i majstorima. Odlučili smo podržati lokalnu zajednicu angažirajući stručnjake iz našeg okruženja kako bismo pridonijeli razvoju lokalnog gospodarstva. Osim toga, mnogo toga smo i sami radili, pridajući posebnu pažnju svakom detalju. Taj osobni dodir nije samo doprinio jedinstvenosti naše vile, već je i stvorio poseban osjećaj povezanosti s lokalnim identitetom. Uz podršku lokalnih resursa, uspjeli smo stvoriti prostor koji ne samo da je estetski privlačan već i odražava duh i karakter Vlašića – kaže nam za kraj vlasnik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. ožujak 2024 20:55