LUKSUZNI NATUR BORAVAK

Kjartan i Sally upoznali su se jer su oboje ljubitelji prirode. Sada imaju poznatu firmu koja radi najljepše kućice na drvetu na svijetu

 Patrik Johäll
Imaju samo 15 kvadrata, krevet koji se klikom spušta sa stropa, kuhinju, tuš, kadu i WC školjku na ispiranje

Otvoren 2020. tvrtka Woodnest brzo je stekla svjetsku pozornosti, a prema BBC-u njihove kuće spadaju u sam vrh elitne ponude šumskih domova u cijelom svijetu. Ove godine Woodnest, zajedno s norveškim arhitektima Helen & Hard, predstavljaju još ljepše i udobnije kućice smještene na planinskim vrhovima. No, ajmo se podsjetiti. Woodnest je kreirala obitelj Aano: bračni par Kjartan i Sally te njihova kći Lily. Kjartan, s malog otoka u Norveškoj, po zanimanju je električar, ali je svestrani majstor (očito!). Značajno je pridonio izradi Woodnest kućica, od stepenica do interijera kabine i električnih radova. Sally, iz južnog dijela Sydneya u Australiji, glavni je komunikator s gostima koji odjsedaju u Woodnest kućicama te voli dizajn i primanje gostiju. Kjartan i Sally, otkrivaju nam, upoznali su se i shvatili da imaju istu želju. Sally je, naime, željela spavati u kućici na drvetu a Kjartan je htio izgraditi takvu kućicu. Ova obitelj, kako kažu sami za sebe, žele svakoga dovesti što bliže prirodi, ali bez odricanja od luksuza.

image
Håkon Settemsdal
image
Mathias Haughom
image
Mathias Haughom
image
Patrik Johäll
image
Patrik Johäll
image
Patrik Johäll
image
Mathias Haughom

Sada predstavljaju svoju najnoviju kreaciju: 15 četvornih metara s ručno izrađenom drvenom kadom i krevetom koji se jednim klikom spušta sa stropa. Nove kućice na drvetu na vrhu planine daju gostima priliku da dožive norvešku prirodu i kulturu. Lokacija svake kućice na drvetu omogućuje gostima uživanje i u malo pješačenja. Kad se popnu na vrh, dobiju divan pogled iz ptičje perspektive na fjord Hardanger.

image
ALBERT HEISLER
image
Mathias Haughom
image
Mathias Haughom
image
Mathias Haughom
image
Mathias Haughom
image
Patrik Johäll

U ovom malom industrijskom gradu Odda skriva se, kažu iz Woodnesta, savršena prilika za antistresni bijeg.

-Nove kućice na drvetu na vrhu planine su savršen bijeg za dvije osobe, a kućica uključuje malu čajnu kuhinju, ploču za kuhanje, veliku brzinu interneta, tuš i kadu i WC školjku na ispiranje, pitku vodu i bračni krevet koji se spušta sa stropa.

- Sve četiri luksuzne kućice na drvetu, locirane 6 metara od šumskog tla, pametnim inženjerstvom omogućuje stablu slobodan život i rast, dok čelični ovratnik drži kućicu na drvetu na mjestu - kažu iz Woodnesta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. svibanj 2024 12:19