Klasično uređen interijer

Dvoetažni Park Avenue stan

Klasični dizajn interijera svoje korijene vuče iz grčkog i rimskog dizajna. Ova vrsta dizajna interijera temelji se na redu, ravnoteži i savršenoj harmoniji. Klasični dizajn ne uključuje nikakve moderne elemente ili trenutne trendi utjecaje. Umjesto toga, on stremi tradiciji. Da bi se razlikovali klasični dizajn s drugim vrstama dizajna, važno je shvatiti ideju koja stoji iza žarišta ili središnje točke koja uvijek postoji u takvom interijeru.

Klasično uređene sobe često sadrže veliku središnju točku: veliki kamin, veliki stol ili impresivno stubište dobri su primjeri žarišne točke u klasično uređenom interijeru i gotovo uvijek se koriste. Kada odaberete središte, svi drugi predmeti u sobi su smješteni da bi poboljšali izgled tog elemeta. Glavna ideja klasično dizajnirane sobi ili interijera je stvoriti osjećaj savršene simetrije. Sve od rasvjete do način na koji su fotografije smještene na zidu ili polici mora biti besprijekorno. Boje u klasično dizajnom interijeru često su inspirirane majkom prirodom. Plava, smeđa, žuta, zelena kao i zemljani tonovi poput terakote česti su unutar klasičnih prostora. Osim toga, mogu se upotrijebiti i crni detalji kako bi se naglasili elemeti unutar prostorije. Objekti poput rimskih stupova, poprsja i velikih vaza također su dio klasične priče.

Kao i kod većine drugih materijala koji se koriste unutar klasičnog prostora, tkanine trebaju biti nenametljive. Lan, pamuk i druge trajne tkanine koriste se za stvaranje klasične atmosfere. Ako želite dodati malo senzacije klasičnoj sobi, možete odabrati i taft ili svilu uz pamuk i lan. Velvet se također koristi u izobilju, iako ga je najbolje koristiti za tapeciranje.

Kada govorimo o podnim oblogama, klasično dizajniran interijer ne izlazi iz okvira materijala koji su nekada koristili stari Grci i Rimljani. idealan su izbor. Mramor i kamen mogu biti postavljeni s geometrijskim uzorcima kako bi se stvorio zanimljiv izgled. Različiti uzorci mogu se koristiti u kombinaciji s klasičnim interijerom, iako svaki uzorak treba biti konzervativan. Veliki prugasti motivi su najbolja opcija za ovu vrstu prostora. Iako klasično dizajniran prostor nije za svakoga, on je često glamurozan i može vam oduzeti dah ako se ispravno primijeni. U nastavku pogledajte jako lijep primjer klasično uređenog interijera. Uživajte!

Ako vam se svidio ovaj članak, molimo vas da ga podijelite! :)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 20:48