KUĆA KOJA MAMI UZDRAHE

KOJA FANTASTIČNA KUĆA Nikada ne biste pogodili zbog čega je toliko posebna!

 

NAZIV OBJEKTA: Wall House
MJESTO: Lisabon, Portugal
POVRŠINA PARCELE: 2290 m2
GRAĐEVINSKO PODRUČJE: iznad zemlje - 532 m2, ispod zemlje - 569 m2, ukupno - 1100 m2
PROJEKT: arhitektonski ured Guedes Cruz Arquitectos
AUTORI PROJEKTA: José Guedes Cruz, Marco Martínez Marinho, Cesar Marques
SURADNICI:
Patrícia Maria Matos, Nelson Aranha
IZVOĐAČ RADOVA: Houselook
KRAJOBRAZNA ARHITEKTURA: Guedes Cruz Arquitectos

Smještena u regiji poznatoj kao portugalska rivijera zapadno od Lisabona, ova luksuzna kuća naziva Wall House nalazi se na rubu prvoklasnog golf terena Oitavos Dunes među prirodnim dinama i borovima unutar nacionalnog parka Sintra Cascais.

Inspirirani prirodnim okruženjem, arhitekti iz portugalskog studija Guedes Cruz Arquitectos stvorili su odvažan dizajn ravnih linija i elegantno jednostavnim interijerom. Kuća Wall House zamišljena je kao zid dvorca koji nije kameni, već od betona, stakla i drva, kako bi se zaštitila od susjeda i jakog vjetra s Atlantika. Minimalistički koncept kuće fokusira se na prirodne elemente okolnog krajolika.

Pogledajte video!

THE WALL HOUSE from Ricardo Oliveira Alves on Vimeo.

Na jednoj strani kuća ima prostrani stakleni zid koji se može otvoriti kako bi se stvorila izravna veza s otvorenim stambenim prostorima. Drvene ploče za oblaganje na betonskim vanjskim zidovima mogu biti zatvorene kako bi se osigurala privatnost. Unutar otvorenog dizajna rasporeda, najzanimljivije su dva vanjska bazene smještena u vrtu koji se međusobno križaju. Bazen u razini tla preklapa se s jednim plutajućim iznad, koji se razlikuje od staklenog dna, što daje osjećaj plivanja u zraku. Izrađena od betona, stakla i drva, struktura ima otvoreni škrgut krov koji obuhvaća volumetrijsku sinergiju između unutarnjih i vanjskih prostora. Ova vila je izvrsna reprezentacija moderne luksuzne arhitekture koja varira između zraka, vode i same prirode.

Poluotvoreni konstrukt dvorišne terase, glavne komforne prostorije za život, pruža elegantnu vezu između prirodnog krajolika, sa svojim dalekim borovima i ravnim livadama, te suvremenim uređenjem interijera. Toplina i čista emanacija drvenih konstrukcija (uključujući i intrigantno spušteni stubište koje povezuje razinu kuće) pametno je isprepletena s čistoćom i jednostavnošću betonskih ploča, sastavljajući zajedno dinamičan i višerazinski arhitektonski konstrukt.

Veliki stakleni otvori, ne samo na pročelju kuće, već i u neočekivanim kutovima, poput prostorija kupaonice ili u drugim prostorijama unutar prostora: hodnicima, kuhinji i terasi pružaju hrabru prozirnost i prozračan osjećaj kompozicije.

Izvor: www.ignant.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 22:38