BOGATSTVO BOJA U INTERIJERU

KOMBINACIJA SIVE I CRVENE Predivan dvosobni stan od 45 kvadrata

Nijanse i boje u interijeru uvijek su dobitna kombinacija, a mi vam danas donosimo primjer jednog takvog stambenog prostora

Ovaj stan od 45 metara kvadratnih nalazi se u samom centru Varšave u Poljskoj, a osim funkcionalnosti, ističe se po zanimljivim akcentima u crvenoj boji. Stan je projektirao i u potpunosti opremio poljski dizajnerski studio SAS koji se prvenstveno bazirao na 'osvježavanju' stana bojama, dekorativni biljkama te uvođenjem drva kao prevladavajućeg materijala u interijeru.

Kombinacija sive i crvene posebno je vidljiva u dnevnom boravku te razbija sterilnost koja je često slučaj u današnjim stanovima. Ovdje to definitivno nije slučaj jer su i sami vlasnici željeli da njihov stan bude moderan, ali da se opet ističe po nijansama, teksturi i namještaju, odnosno po cijelom uređenju.

U kuhinji i blagovaonici dizajneri su se, osim na sivoj i crvenoj boji, bazirali i na elementima crne kao što su ormarići te dijelovi stola za jedenje. Sav namještaj u stanu napravljen je po mjeri kako bi se iskoristio i najmanji dio interijera.

Spavaća soba s mini kutkom, ugradbenim ormarom i ukrasnim biljkama koje čitavoj prostoriji daju određeni osjećaj svježine.

Za razliku od ostatka prostorija, kupaonica ovog stana od 45 kvadrata nešto je manja i uređena minimalističkim stilom. Dizajneri su time prvenstveno namjeravali iskoristiti sav postojeći potencijal male kupaonice i tako je učiniti vizualno većom, ali i funkcionalnijom s obzirom na to da u ovom stanu žive dvije osobe.

Sve ostale fotografije ovog zanimljivog i funkcionalno uređenog stana možete pogledati u galeriji.

Foto: SAS studio

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 03:19