MODERNO UREĐENJE

Kompaktni mali stan od svega 24 kvadrata

 

Dizajneri nas neprestano iznenađuju i iznova dokazuju kako i najmanji prostor može imati sve što je potrebno za moderan život. Danas vam predstavljamo jedan takav kompaktan mali stan veličine svega 24 četvorna metra.

Brazilski studio Casa 100 Arquitetura dizajnirao je ovaj stan u São Paulu u Brazilu za mladog poslovnog čovjeka koji živi u Rio de Janeiru, ali putuje u São Paulo na posao. Kako je glavna namjena apartmana spavanje, vlasnik je želi prostor koji će oponašati hotelsku sobu, bez puno ulaganja jer je riječ o drugom domu, što je u konačnici rezultiralo korištenjem jednostavnih materijala s minimalno dekoracija. Unatoč tome, stančić ima nekoliko izvrsnih rješenja koja vam mogu poslužiti kao inspiracija za sljedeći projekt, a jedno takvo je i staklena ploča na zidu koja omogućava ulazak svjetla u kupaonicu.

Jednostavna je kuhinja opremljena s dvije betonske police koje imaju dvostruku ulogu. Jedan dio služi kao kuhinjski radni stol, dok je drugi dio polica poslužio za smještaj TV-a i ormara. Ispod toga je prostor za torbu, odjeću i obuću, a gornju policu vlasnik koristiti za knjige i ukrasne predmete s biljkama. Izvrstan detalj su i perforirana klizna vrata koja kada je potrebno skrivaju stvari pohranjene u ormaru i kuhinji.

Foto: André Mortatti

Izvor: design-milk

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 20:12