Makeover stana

Kompletno adaptiran stan površine 75 kvadrata u Maksimiru

 

Punih šest mjeseci pratili smo preuređenje jednog zagrebačkog stana i saznali na što obratiti pažnju prije kupnje odgovarajuće nekretnine

Glavni akteri? Obitelj Janković, ekipa iz tvrtke Izgradnja Bolanča i, naravno, mi. Lokacija? Zagrebački Maksimir. Zadatak? Kompletna adaptacija stana površine 75 kvadrata. Rezultat? Jedan veseli, šareni stan u potpunosti prilagođen vlasnicima, ali i odličan primjer kako transformirati neodržavan stan star 50 godina. No, da pojasnimo. Maja Janković i njezin suprug zaljubljeni su bračni par koji je lani u ovo vrijeme započeo potragu za svojim savršenim domom. Za pregled potencijalno prihvatljivih nekretnina i procjene ulaganja angažirali su tvrtku Izgradnja Bolanča.

- Dogovorili smo pregled pet stanova, od toga dva novogradnje i tri starogradnje s potrebnom kompletnom adaptacijom. U obzir smo uzeli sve želje investitora vezano uz lokaciju i tlocrtni raspored stana i svaku nekretninu tehnički pregledali od podruma do krova, što uključuje pregled garažnih mjesta, komunikaciju prometnica, ima li igrališta za djecu, kvalitetu pročelja zgrade i krovišta, hidroizolaciju... - prepričava Antonio Bolanča.

Kako bi bili sigurni da ne kupuju "mačka u vreći", i stanovi su pregledavani vrlo detaljno, od tlocrta, orijentacije i otvora, visine stropova, parketa, zidova... Pregledani su i stanovi iznad i ispod, kako bi se provjerio prijenos zvuka.

- Stanove smo ocjenjivali od 1 do 5. Uglavnom su nas ljudi čudno gledali - smije se Antonio. Odabir se sveo na stan od 75 kvadrata s lođom od 7,5 kvadrata u zgradi iz 70-ih godina. Uslijedio je idejni projekt, konzultacije te njegova izvedba.

Maja nam odmah na početku iskreno priznaje da nije vidjela neki potencijal stana, ali ističe kako je ekipa iz Izgradnje Bolanča razmišljala tri koraka unaprijed i odmah predložla staklenu stijenu i open space dnevnu zonu s kuhinjskim otokom, što je i bila prvotna želja vlasnika.

Dakle, ulaskom u stan s lijeve je strane open space gdje su dnevna soba, kuhinja i blagovaonica, s izlaskom na balkon. U desnom dijelu su dvije spavaće sobe. Odmah kod ulaza nalaze se kupaonica i WC. Prvi dojam? Jedan veseli, šareni stan. No, on nije tako izgledao na početku.

U nastvaku pogledajte kako je stan izgledao prije i kako izgleda danasd nakon adaptacije.

Sjajne majstore iz Izgradnje Bolanča možete kontaktirati OVDJE

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 16:50