tip-top

Koprivnička elegancija kakvu još niste vidjeli: Stan od 85 m2 namijenjen tročlanoj obitelji

 4UHA
Stan je u potpunosti orijentiran prema vanjskom zelenilu, što boravak čini još ugodnijim

Kolumnisti Dom i dizajna tim arhitekata iz projektnog ureda 4uHa s vama će družiti svakog tjedna, a kako bi druženje bilo zanimljivo i edukativno pripremili su za vas niz korisnih tema i primjera. Odgovarat će na bitna i česta pitanja, i kroz vlastite projekte ukazivati na pozitivne i negativne strane odluka.

AUTORI PROJEKTA

  • Mislav Bašić, mag.ing.arch.
  • Nenad Špoljarić, mag.ing.arch.

Danas vas vodimo nešto sjevernije, točnije u Koprivnicu, u stan od 85 m2 namijenjen tročlanoj obitelji.

S obzirom na to da je obitelj ljubitelj sivih tonova, činilo nam se logično upotrijebiti spomenute tonove u njihovom budućem životnom prostoru. Pridodali smo drvne teksture, dok je siva boja začinjena plavkastom nijansom te na taj način simbolizira i sam grad Koprivnicu.

image
4UHA

Krenuti ćemo od ulaznog prostora kojeg formiraju maksimalno funkcionalni elementi kao što su ormari za kapute, klupa sa spremištem te police namijenjene dekoracijama.

image
4UHA
image
4UHA
image
4UHA

Nastavljamo prema dnevnom dijelu koncipiranom kao open space. U fokusu prostora je raskošna kutna garnitura s jednako raskošnom i upečatljivom foteljom. Sve skupa je orijentirano prema dinamično oblikovanom TV zidu kojeg sačinjavaju viseća komoda te zidna iveral obloga.

image
4UHA
image
4UHA
image
4UHA
image
4UHA
image
4UHA

U dnu prostora smještena je minimalistička 'L' kuhinja koja svojim nježnim tonovima savršeno kontrira nešto tamnijoj boji TV zida. U nastavku kuhinje oblikovan je komotan radni kutak koji bi u današnje vrijeme rad od doma svakom učinio iznimno ugodnim.

Prelazimo u zonu spavaćih soba, u kojoj imamo dvije dječje sobe, dizajnirane za različite uzraste, te spavaću sobu za roditelje.

image
4UHA

Krenimo s manjom dječjom sobom koja sadrži sve što jedno dijete može poželjeti: krevet u obliku šatora, zid s mogućnošću penjanja te dovoljno prostora za beskonačnu igru. U ovako osmišljenoj sobi dosada je nepoznat pojam.

image
4UHA
image
4UHA

Sljedeća soba koju obilazimo je već predviđena i za školarca. Kreativnost je tu još uvijek jako izražena, što nam najbolje pokazuje sistem podiznog kreveta koji omogućuje više slobodnog prostora u središtu sobe. Cjelokupni dojam je upotpunjen zanimljivim elementima kao što su saćaste police i slični nesvakidašnji oblici.

image
4UHA
image
4UHA

Obilazak projekta interijera ćemo privesti kraju s roditeljskom sobom kojom se protežu nježni svijetli tonovi idealni za ugodan san, a u nišu ormara u koju je smješteno uzglavlje kreveta aplicirana je zanimljiva tapeta koja cjelokupnom prostoru daje karakter.

Stan je u potpunosti orijentiran prema vanjskom zelenilu, što boravak čini još ugodnijim.

Možemo samo reći kako je bio užitak ovako kvalitetnom prostoru dati svoj pečat.

image
4UHA

Do sljedećeg čitanja i pečatiranja,

Vaš tim 4UHA

Arhitekte iz projektnog studija 4uHa možete kontaktirati: www.4uha.com ili Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Pratite ih na Facebook stranici 4uHa i Instagramu @_4uha ili ih posjetite u Jurkovićevoj 3 u Zagrebu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. travanj 2024 17:49