tim iz snova

Kreativni vlasnici obnovili kuću: Jasmina ima ideju, a suprug zna kako ju provesti u djelo

 Jasmina Mihelak
Zahvaljujući kreativnim vlasnicima, Jasmini i njezinom suprugu kuća je kompletnu obnovljena

Ponekad je doista nebitno koliko metra četvornih ima prostor, koliko je novaca utrošeno na uređenje ili čak možda i tko je to sve osmislio, s vremena na vrijeme susretnemo se sa stanovima koji nas prvenstveno zadive s onim malim sitnicama, dobro odabranim i postavljenim detaljima koji u konačnici oblikuju cijelu priču.

image
Jasmina Mihelak

Jedan od takvih prostora je i kuća Jasmine Mihelak. Iako je nama bilo nebitno gdje je kuća i kolika je, znamo da vi ipak volite imati sve podatke. Zato smo Jasminu zamolili da nam ispriča mali predgovor ove svoje priče. – Kuća se nalazi u Mariboru i stara je 50 godina, a mi smo je kupili još 2014. godine – otkriva nam na samom početku vlasnica i dodaje – Prostire se na tri kata i ima 200 metara četvornih na krasnoj je lokaciji u gradu i ima još i vrt, a mi smo je izabrali jer smo prvenstveno željeli imati kuću koju ćemo urediti po svome.

image
Jasmina Mihelak
image
Jasmina Mihelak
image
Jasmina Mihelak

S obzirom na starost sama kuća je trebala kompletnu obnovu za što su se pobrinuli Jasmina i njezin suprug koji su osmislili idejni projekt, organizaciju i bavili se dobrim dijelom izvođenja radova. Proces uređenja koji je omogućio vlasnicima da se usele u svoj novi dom trajao je sedam mjeseci, a mijenjane su sve instalacije, kompletan tlocrt je također izmijenjen te je u konačnici kuća dobila formu u koju se uselila ova četveročlana obitelj i njihove tri preslatke mačke.

image
Jasmina Mihelak
image
Jasmina Mihelak
image
Jasmina Mihelak
image
Jasmina Mihelak

- Iako je ovo naš dom već šest godina stalno nešto mijenjamo, nadograđujemo i poboljšavamo i ja doista uživam svaki dan u tome – kaže nam Jasmina. Kako saznajemo Jasmina i njezin suprug su odličan tim kada je uređenje u pitanju. Jasmina ima ideju, a suprug uvijek zna kako to izvrsno provesti u djelo. - Mi smo tim iz snova – dodaje kroz šalu vlasnica.

image
Jasmina Mihelak
image
Jasmina Mihelak
image
Jasmina Mihelak

Kao što smo napomenuli i na samom početku, velika fascinacija vezana za ovaj prostor leži u odabiru detalja. Otkriveno nam je kako je to i bila namjera. Jasmina jako voli tu igru s ukrasima, cvijećem i unikatnim komadima koje suprug izrađuje po njenim idejama pa zbog toga i odabire neutralnu paletu boja kako bi što bolje istakla te zanimljive sitnice koje unosi u dom.

image
Jasmina Mihelak
image
Jasmina Mihelak
image
Jasmina Mihelak
image
Jasmina Mihelak

- Volim kontrast između novog i starog pa sam uvijek u potrazi za antiknim komadima koje uklapam u svoj dom ili ih sama preuređujem kako bi im dala neki novi izričaj. Trendove slijedim kako bi u dom unijela svježini i dinamičnost te je stoga naš dom doživio već nekoliko transformacija u proteklih šest godina – otkriva nam Jasmina i dodaje – Moj omiljeni komad u kuće je blagovaonski stol, pun je kontrasta i ispreplitanja svega što sam ja – jednostavno, a opet funkcionalno – kaže vlasnica, a mi bismo nadodali još i – prekrasno.

image
Jasmina Mihelak
image
SARA REZAR/

Stol je izrađen prema Jasmininoj ideji, a izradili su ga oni sami. Stol se odlikuje jednom elegancijom i klasikom, ali i modernošću što je poveznica s onim što još ima doći u prostor, a to je projekt nove kuhinje koji će zaokružiti ovu genijalnu priču senzibilnih kreativaca i majstora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 22:18