OAZA ZA ODMOR

Kristalni luster, mramor, zlatni detalji, stakleni zid... Zavirite u luksuzni stan na Srđu s očaravajućim pogledom na luku

 Tonći Plazibat/Cropix
Projekt preuređenja prepušten je arhitektici Jeleni Radelj, koja je za istog investitora ranije uređivala i uredski prostor

Sjećanja na lijepa ljetovanja za vrijeme djetinjstva u Dubrovniku i ljubav prema tom gradu potaknuli su sredovječnog gospodina koji živi u inozemstvu na nekoliko ulaganja u tamošnje nekretnine. Nakon poslovnog prostora koji je uređivala njegova dugogodišnja prijateljica, arhitektica Jelena Radelj, vlasnica i projektantica Ars studija, odlučio se i za kupnju stana koji bi mu služio kao oaza za odmor tijekom svojeg boravka u Hrvatskoj. Još jednom, uređenje interijera prepustio je arhitektici Jeleni Radelj, koja nam je ispričala sve o ovom projektu.

Stan površine 56 kvadrata na južnim je padinama Srđa i ima očaravajući pogled na gradsku luku. U trenutku kupnje bio je u rohbau fazi sa završenim građevinskim radovima, a projekt uređenja obuhvaćao je određene preinake u odnosu na zatečeno stanje.

- Stan je bio predviđen kao trosobni. S obzirom na zahtjeve i potrebe investitora, promijenili smo prostornu organizaciju u dvosobni stan s jednom spavaćom sobom te povezali ulazni prostor, kuhinju i dnevnu sobu, čime smo postigli bolju vizualnu povezanost i prostornost - kaže Jelena Radelj i dodaje da su, osim nove tlocrtne dispozicije prostora, izvedene i nove instalacije te nove podne i zidne obloge.

image
Tonći Plazibat/Cropix
image
Tonći Plazibat/Cropix
image
Tonći Plazibat/Cropix
image
Tonći Plazibat/Cropix
image
Tonći Plazibat/Cropix

Investitor, nastavlja arhitektica, nije imao posebnih zahtjeva. Osim opuštene atmosfere, želio je da interijer odiše elegancijom i dozom luksuza. Stoga se težilo suvremenom stilu uređenja s neutralnom paletom boja u kombinaciji sa zlatnim detaljima.

- Cijelim stanom prevladavaju neutralne zemljane boje kao bež, bijela, smeđa i oker sa zlatnim detaljima. S obzirom na to da je stan u svijetloj i decentnoj paleti boja, dosta smo pažnje posvetili teksturama i različitih materijalima. Tako se u prostoru može vidjeti kombinacija toniranog smeđeg stakla, crnog i bijelog mramora, svijetlog drva i ogledala. Željeli smo postići bezvremenski uređen prostor, ugodan za boravak, elegantan s dozom luksuza - kaže arhitektica.

image
Tonći Plazibat/Cropix
image
Tonći Plazibat/Cropix
image
Tonći Plazibat/Cropix
image
Tonći Plazibat/Cropix

Ulazi se u zajednički prostor kuhinje, blagovaonice i dnevne sobe, gdje dominira kristalni luster sa zlatnim detaljima iznad kružno organiziranog sjedenja - kružne sofe u baršunu boje šampanjca i dvije oble fotelje Cantori. Pogled se nastavlja na more i gradsku luku. Lijevo od ulaza je bijela kuhinja ravnih linija sa zlatnim detaljima, a blagovaonski stol za četiri osobe nastavlja se kao poluotok na donje kuhinjske elemente.

Desno od ulaza je kupaonica obložena pločicama uzorka Calacatta mramora sa smeđim "venama" i zlatnim detaljima. Spavaća soba je odijeljena velikom staklenom stijenom s kliznim vratima od dnevnog dijela stana. Staklo klizne stijene je tonirano u zlatno smeđu boju, a ističe se i zid obložen kombinacijom drva, mramora i ogledala, čime je ostvaren prostraniji i osvijetljeniji prostor. Na zidu iznad kreveta nalazi se tapeta Studijo.com, a svi preostali zidovi imaju štukature.

image
Tonći Plazibat/Cropix
image
Tonći Plazibat/Cropix
image
Tonći Plazibat/Cropix

Sav ugradbeni namještaj rađen je po mjeri, od kuhinje, garderobnog prostora s ormarima i opreme u kupaonici do obloga zidova s ogledalom. Preostali namještaj je dizajnerski: krevet, fotelje, stolić, barske stolice komadi su poznatog talijanskog brenda Cantori, sofa je Sweatpea and Willow, a rasvjeta je iz talijanskih brendova, dobavljena preko Prgin rasvjete.

- Uživali smo surađivati s investitorom od samog početka projekta. Smatram da je najzahtjevnije bilo postići ugođaj vrhunskog dizajna i vrhunsku kvalitetu svih radova, ali imali smo potporu i razumijevanje investitora. Vrlo smo zadovoljni završenim izgledom stana kao harmonične kompozicije materijala i boja koje tvore ugodan i luksuzan prostor idealan za odmor. Najveće zadovoljstvo je vidjeti zadovoljnog investitora koji uživa u novouređenom prostoru - zaključuje Jelena Radelj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. ožujak 2024 15:20