ŽIVOT U MONTAŽNOM OBJEKTU

‘Kuća iz naših snova u Istri montirana je u jednom danu, a svi radovi do useljenja trajali su samo dva mjeseca‘

 Domusplus
Vlasnici, mladi bračni par, uživaju u svom idiličnom domu koji nosi potpis poznate hrvatske tvrtke za proizvodnju i montiranje niskoenergetskih kuća, Domusplus

Pored Huma u Istri smjestila se lijepa kuća ukupne površine 100 četvornih metara i ljetne kuhinje sa saunom od 29 četvornih metara. Riječ je o montažnoj vili za najam koja zadovoljava kategorizaciju od 5 zvjezdica, imena Villa Noeli, a za čiju je gradnju bio zadužen Domusplus, građevinska tvrtka koja djeluje na području projektiranja, izrade i gradnje montažnih niskoenergetskih kuća.

Vlasnici, mladi bračni par, imao je jasnu viziju što žele, a to je, kažu, bila kuća koja će prije svega odgovarati njihovoj obitelji. No, i da, kada je oni ne koriste, lako može biti vila za najam.

image
Domusplus
image
Domusplus
image
Domusplus

- Za razliku od klasične zidane kuće za koju je potrebno 8 do 12 mjeseci, konstrukcija montažne kuće montira se u jednom danu, a radovi do useljenja traju oko dva mjeseca. Građevinska dozvola za ovu kuću dobivena je u veljači 2021. godine. Investitor je s iskopima za temelje krenuo u travnju iste godine, a iskopi i temeljna ploča radili su se za kompletnu cjelinu - kuću, bazen i pomoćni objekt. Na zahtjev klijenta gradnja (montaža) objekta odgođena je na veljaču 2022. godine. Od početka montaže, bilo je potrebno samo 11 dana kako bi se kuća dovela do visokog rohbau - objašnjavaju u tvrtki Domusplus i dodaju kako visoki rohbau obuhvaća izvedbu građevine na gotovim temeljima te je objekt izvana u potpunosti završen, a unutrašnjost se dovodi do faze završnih obrtničkih radova.

image
Domusplus
image
Domusplus
image
Domusplus

- Ovaj sustav osigurava maksimalnu kontrolu i kvalitetu gradnje, a ujedno omogućava investitoru i fleksibilnost u odabiru i izvođenju završnih obrtničkih radova. Materijali koji se koriste u sustavu visokog rohbau su kategorizirani kao slabo gorivi ili negorivi. U travnju je završena i fasada te priprema za kamen koji je postavljen na bočne strane objekta - pričaju u tvrtki Domusplus.

Ova kuća je, ističu, posebna po tome što ima podizno kliznu stijenu ukupne dužine 6 metara koja povezuje unutarnji dio s prirodom. Tu je i već spomenuta ljetna kuhinja koja osim prostora za druženje ima i dio u kojem je smještena sauna.

- Prostor dnevnog boravka u najvišem je dijelu ukupne visine 4,5 metara prateći kosinu krovišta. Naknadno je prilikom uređenja prostora ukrašen sa starinskim drvenim gredama kako bi se dobio tradicionalni ugođaj - govore u Domusplusu i naglašavaju kako je ova kuća, uz manje preinake na inicijalnom tlocrtu, ušla u katalog tvrtke Domusplus.

image
Domusplus
image
Domusplus
image
Domusplus

Prilikom projektiranja ove kuće velika pažnja posvetila se i unutarnjem rasporedu prostorija. Centralno je pozicioniran spojeni prostor blagovaonice, kuhinje i dnevnog prostora. Želja investitora bila je maksimalno ispreplesti unutarnji prostor s prirodom, kako bi osobe koje borave u kući uživale u miru i spokoju pogleda na prirodu. To je postignuto podizno kliznom stijenom. Tu su dvije komotne spavaće sobe, svaka sa svojom kupaonicom, koje su se smjestile na suprotnim stranama kuće. Uz ulazni prostor nalaze se i praonica/tehnička prostorija te zaseban WC. Vanjska ljetna kuhinja zamišljena je kao zaseban prostor podređen uživanju i opuštanju. Uz dio s kuhinjom i velikim blagovaonskim stolom ona sadrži i spremište te zaseban WC, kao i saunu.

image
Domusplus
image
Domusplus
image
Domusplus

- Interijer kuće spoj je investitorovih želja te svevremenskog dizajna, a fokus okućnice stavljen je na veliki bazen koji se proteže gotovo cijelom dužinom kuće, a sve je prilagođeno boravku na otvorenom. Za pružanje dodatne sjene i uživanje u prirodi investitor se odlučio za metalne pergole koje natkrivaju prostor za sjedenje, kao i jacuzzi - kažu u Domusplusu.


Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji s Domusplus.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. ožujak 2024 19:26