OAZA U ŠUMI

Kuća izgrađena od drva do posljednjeg centimetra, protuotrov je gradskom životu

 boutique-homes.com
Izgrađena 1959. i renovirana 1980-ih, ova konzolna ljepotica potpuno je preuređena ponovno 2018. godine

Smješten na obronku s pogledom na kanjon s bujnom šumom koji karakterizira unutrašnjost Topange, ovaj dom u stilu kućice na drvetu dom je zaljubljenice u prirodu. Nešto poput protuotrova otmjenoj strani Los Angelesa, Topanga je bezvremenska enklava na planini Santa Monica gdje se stapaju umjetnički, funky, nomadski šik i prirodni stil. Surfere, hipije i sanjare već dugo privlači ovaj kanjon u sjeni eukaliptusa udaljen 15 minuta od obale.

image
boutique-homes.com
image
boutique-homes.com
image
boutique-homes.com

Ovaj dom u kanjonu doima se potpuno integriranim u svoju šumovitu padinu, svojevrstan primjer stila gradnje arhitekta Franka Lloyda Wrighta, kojeg karakterizira povezanost s krajolikom, jednostavni stil i besprijekorna gradnja od domaćih materijala. Izgrađena 1959. i renovirana 1980-ih, ova konzolna ljepotica potpuno je preuređena ponovno od njezine sadašnje vlasnice, francuske keramičarke godine 2018. Vlasnica je obložila kuću drvetom Kayu kako bi se uklopila u šumovitu padinu i unijela vanjski dio u unutrašnjost putem izloženih ploča od bora na unutarnjim zidovima i stropovima.

image
boutique-homes.com
image
boutique-homes.com
image
boutique-homes.com
image
boutique-homes.com
image
boutique-homes.com

Drvo je vodeći element kuće, ali u znaku načela organske arhitekture Franka Lloyda Wrighta, vlasnica je također preuredila staklene površine kuće, povećavši otvore za bolji dotok prirodnog kalifornijskog sunca igrajući se s postavljanjem prozora za međuigru svjetla i sjene. Namještaj je dizajnerski, ali nenametljiv. Zamislite starinski Togo kauč uz tepihe i staze bogate teksturama izrađene po narudžbi, sjedala od savijene šperploče koja je dizajnirala vlasnica i obilje biljaka. Osim toga, unutar kuće postoji i potpuno opremljen studio za jogu, a umjetnička keramika ima i svoju funkciju. Kuća se može unajmiti preko boutiquehomes.com.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 00:46