bajke

Kuća kao stvorena za Snjeguljicu

U malom gradiću Olalla u američkoj saveznoj državi Washington nalazi se kuća koja kao da je izašla iz jedne od bajki braće Grimm. Lokalno stanovništvo ovu kuću koja se prostire na gotovo 260 četvornih metara prigodno naziva kolibom Snjeguljice, a na fotografijama u nastavku možete vidjeti i zašto.


Gradnja ove kuće započela je u kasnim 1970-ima, a jedna od glavnih značajki joj je krov koji se spušta sve do tla svojstven šumskim kolibama. Vjerovali ili ne, ali to nije onaj neobičan detalj. Do kuhinje se, naime, može doći samo ako se popnete kroz deblo drveta!


Još jedno začuđujuće obilježje ove atipične građevine jest da u njoj ne postoji nijedan oštar i pravilan ugao. Fotografije unutrašnjosti za sada još nisu dostupne javnosti, ali navodno je jednako živopisna kao i vanjština kuće.


U kući se nalaze četiri spavaće sobe i četiri kupaonice, sve prostorije imaju zaobljene zidove i šarene vitraje, a za toplu atmosferu tu su i brojni kameni kamini. Kuća na fotografijama stavljena je na prodaju po cijeni od čak 925.000 američkih dolara, odnosno više od 6 milijuna i 600 tisuća kuna!

Na posjedu se nalazi i mala kuća na drvetu ako vam boravak u Snjeguljičinoj kući nije dovoljno poseban doživljaj. Čarobno, zar ne?

Izvor: Country Living

Foto: Mary Ecklund

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 19:12