Istra

Kuća okružena prirodom

U malom selu Gradišću u samom srcu Istre

U malom selu Gradišću u samom srcu Istre nalazi se Vila Arton. Okružena je predivnom šumom i prirodom, a od grada Žminja udaljena je samo 2,5 kilometara, što je čini idealnom za brojne izlete, ali i savršenim mjestom za odmor. Cijelo imanje na kojem je smještena prostire se na 2350 četvornih metara i ljubomorno je skriveno od nepoželjnih pogleda malobrojnih susjeda i slučajnih prolaznika. Vlasnica kuće i investitorica Martina Kovačević oduvijek je sanjala o kući okruženoj prirodom i kada je nakon dugo traganja konačno pronašla zemljište okruženo šumom daleko od velikih turističkih mjesta i gradova u samom središtu Istre, odmah je znala da će na njemu sagraditi kuću za odmor u kojoj će uživati sa svojom obitelji i prijateljima, ali i iznajmljivati ako bude interesa. Naravno, interes je pokazan i danas je kuća veći dio godine iznajmljena, uglavnom stranim turistima.

Kuća se sastoji od prizemlja i prvog kata i ima četiri spavaće sobe, kuhinju, veliku blagovaonicu, četiri kupaonice, toalet te bazene. Glavni cilj projekta bio je stvoriti prostor u kojem će se vlasnici i gosti osjećati kao kod kuće. Već pri samom ulasku u kuću prostrani dnevni boravak čini središnji dio prostora, a povezan je kuhinjom i blagovaonicom koja ima izlaz na bazene. Osim toga, u prizemlju su kuće smještene dvije spavaće sobe s pripadajućim kupaonicama te toaletom. Dok je kat kuće rezerviran za dvije spavaće sobe s kupaonicama te terasom uređenoj za uživanje u prirodi. Za uređenje interijera pobrinula se vlasnica Martina koja je prilikom uređenja koristila isključivo prirodne materijale – kamen i drvo u kombinaciji s namještajem u bijeloj boji. Interijer je moderno opremljen i ima sve potrebno za ugodan boravak.

Ono što najviše privlači pažnju zapravo je predivan eksterijer s čak dva bazena. Jedan za odrasle, a drugi za djecu, ležaljke za sunčanje te prekrasna natkrivena terasa s kvalitetnim vrtnim namještajem i vanjskim roštiljem. A kada vam dosadi sunce, u kući uvijek možete odigrati biljar s prijateljima ili istražiti okolna mjesta na biciklima koji su dio ponude kuće. Divno, zar ne?

Foto: Zoran Temelkov

POGLEDAJTE FOTOGALERIJU KLIKOM NA SLIKU

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 22:55