Anindol

Kuća s jacuzzijem na krovu veličine 40 m2: Vodimo vas u D_View House u samoborskoj šumi

Marko Marketić i D_View House
Projekt je realiziran prema ideji vlasnika, uz kvalitetnu podršku i nadzor arhitektonskog studija daRH2

Kada se jedna zagrebačka obitelj prije desetak godina preselila u Samobor, toliko se oduševila krajolikom, ljudima i općenito atmosferom koja vlada u tom malom gradu da su s vremenom hrabro odlučili investirati u tzv. D_View House projekt koji vam danas predstavljamo. O čemu se točno radi? O divnoj kući za odmor imena D_View House koja predstavlja savršeno mjesto za bijeg od gradske buke, a najbolji dio je da se nalazi svega 20-ak minuta vožnje od Zagreba. I mikrolokacija na kojoj je smještena kuća djeluje dosta idilično - park-šuma iznad grada imena Anindol. Jedna od većih prednosti ove kuće svakako je impresivan pogled koji se pruža s njezine terase. No, krenimo redom.

image
Marko Marketić i D_View House

Nalazi se u park-šumi iznad grada Anindol, na 20 minuta od Zagreba. Sama mikrolokacija djeluje idilično i predstavlja bijeg od gradske vreve

image
Marko Marketić i D_View House
image
Marko Marketić i D_View House

jedinstven pogled

- Po ideji i uputama vlasnika, projekt je realiziran uz kvalitetnu podršku i nadzor arhitektonskog studija daRH2 iz Samobora. Adaptacije nije bilo. Srušio se postojeći i sagradio novi objekt po našoj viziji, a zanimljivo je da je sve krenulo od garaže čija je namjena bila smještaj oldtimer vozila. Taj industrijski i retro štih nastavio se i u daljnjem dizajnu interijera - pričaju nam vlasnici i tumače kako se kuća zapravo sastoji od vanjskog dijela koji uključuje već spomenutu garažu te dvije terase na različitim razinama kuće.

image
Marko Marketić i D_View House

Polazišna točka pri uređenju bila je garaža za odltimer vozila. Industrijski i retro štih nastavio se i u daljnjem dizajnu interijera, u kojem donimira cigleni zid

image
Marko Marketić i D_View House
image
Marko Marketić i D_View House

- Terasa na srednjoj razini pogodna je za roštiljanje i objed tik do šume. Druga rooftop terasa pruža jedinstveni pogled na Medvednicu, Zagreb, Samobor i Sv. Nedelju. Rooftop terasa ima čak 42 m² na kojoj se nalazi jacuzzi. Upravo ova terasa je po nama glavni adut kuće i pogodna je za okupljanje većeg broja ljudi tijekom dnevnog eventa ili poslovne zabave. S druge strane, unutrašnji dio napravljen je po open space principu te iznosi 42 m². Spavaći krevet za dvije osobe smjestio se do ciglenog zida te je integriran u dnevnu sobu na koju se nadovezuje kuhinja i dnevni stol. Kuhinja je u potpunosti opremljena gdje valja spomenuti crni Smeg hladnjak koji je izvrsno integriran u industrijski dizajn kuće. Uz staklenu stijenu u dnevnom boravku smješten je i drveni radni stol, koji pruža predivan zeleni pogled za odmor od rada i čitanja - nabrajaju vlasnici, koji su posebno pazili da interijer bude uređen po početnoj ideji - industrijski retro štih. Tako od boja prevladavaju siva i crna, uz drvene i ciglene tonove. Nadalje, materijali koji obilježavaju D_View House su beton, drvo, cigla, bakar i staklo.

image
Marko Marketić i D_View House
image
Marko Marketić i D_View House

Ističu se bakrene cijevi, velik broj rasvjetnih tijela, crni Smegov hladnjak, zid i strop od neobrađenog betona...

image
Marko Marketić i D_View House
image
Marko Marketić i D_View House

Namještaj je u potpunosti nov.

- Dizajnerski namještaj naručivao se dijelom iz Austrije i skandinavskih zemalja, uz neizostavnu talijansku keramiku.

Nekih dijelova i komada nije bilo za naći u Hrvatskoj pa smo tako potegnuli čak i do Španjolske gdje smo nabavili keramičke utičnice i retro prekidače - govore vlasnici i dodaju kako se velika pažnja posvetila i odabiru rasvjete.

image
Marko Marketić i D_View House
image
Marko Marketić i D_View House

Dizajnerski namještaj naručivao se dijelom iz Austrije i skandinavskih zemalja, a keramičke utičnice i retro prekidače vlasnici su pronašli u Španjolskoj

image
Marko Marketić i D_View House
image
Marko Marketić i D_View House

Dobra energija

- Pri samom ulasku i okretanju prekidača uočiti ćete osvjetljenje koje dominira kućom. Razni oblici lampa, svjetiljki i žarulja vode vas kroz prostor gdje primjećujete zid i plafon od neobrađenog betona te bakrene cijevi koje su transparentno provučene po rubu zidova - otkrivaju i za kraj ističu da su najviše od svega zadovoljni feedbackom koji dobivaju od prijatelja i gostiju koji su imali priliku boraviti ovdje.

- Prvotno osjete dobru vibru i energiju koju unutrašnjost kuće ima, jer su je vlasnici zaista detaljno i s dušom osmislili.

No kada se gosti i prijatelji popnu na rooftop terasu pa otvore oči i počnu uživati u jedinstvenom pogledu, to je nešto što nas raduje te potvrđuje da smo napravili pravu stvar za ljude i Samobor - zadovoljno zaključuju.

Više na: www.d-view-house.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. travanj 2024 00:57