Kuća savršeno uklopljena u okoliš

Projekt na strmom terenu

GG house je kuća u Meksiku koju su osmislili arhitekti iz studija Elías Rizo Arquitecto. Njihov klijent želio je da kuća u potpunosti prati značajke terena na kojem se nalazi i koja će se izgledom upotpunosti stopiti s okolišem. Kuća je smještena na strmom terenu, zbog čega ima prekrasan pogled na obližnje planine. Arhitekti su željeli omogućiti laki prilaz kući, no u isto vrijeme poštovati zahtjeve klijenta koji je želio privatnost.

Kuća je tako jednim dijelom skrivena iza brda na kojem se nalazi i zbog fasade sagrađene od kombinacije betonskih blokova i drvenih panela stapa se s okolišem. Interijer se sastoji od dva dijela, dnevne zone i privatnog dijela sa spavaćim sobama. Dvije gostinjske sobe, od kojih svaka ima kupaonicu, i glavna spavaća soba smještene su u jednom dijelu, dok je dnevna zona u potpunosti otvorena prema eksterijeru. Spajanju interijera s eksterijerom pridonose i velike staklene stijene na pročelju kuće i prekrasna natkrivena terasa koja svojim uređenjem prati interijer. Kako je interijer u stalnom kontaktu s eksterijerom, uređen je većinom u drvu i svojim uređenjem također se odlično spaja s okolišem. Zahvaljujući pravokutnom obliku i načinu na koji je integrirana u okoliš te materijalima koji su korišteni ova kuća vrlo uspješno spaja ideje arhitekata i zahtjeve vlasnika. Zavirite i javite nam kako vam se sviđa.

Izvor: homedsgn.com

Foto: Marcos García

Ako vam se svidio ovaj interijer, molimo vas da ga podijelite!

Imate kuću ili interijer koji biste željeli podijeliti? Šaljite nam fotografije na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 12:04