Kuća u šumi sagrađena za samo 11.000 dolara

Jednostavna, lijepa i stopljena s prirodom

Što biste mogli sagraditi na površini 14 x 16 četvornih metara, i to za samo 11.000 dolara? Kuću! Da. Znamo da je moguće, vidjeli smo to iz puno sličnih primjera, ali da kuća izgleda zaista lijepo kao ova u Oregonu, rijedak je primjer.

Kuću je samostalno sagradio Brian Schulz, a inspiraciju za gradnju ove dvokatnice od drveta potražio je u tradicionalnoj japanskoj arhitekturi, iako je sve u kući američko i izrađeno iz održivih materijala. Schulz je putem lokalnih izvora nabavio gotovo sav materijal postaljen u ovaj dom, ima tu dosta drveta pronađenog nakon poplave i oluje, kao i dosta materijala pronađenog u lokalnom reciklažnom dvorištu. Gradnja cijele kuće trajala je godinu dana, iako on tvrdi da nikada neće uistinu biti potpuno završena. Namjerava još postaviti krov na trijem, posaditi bambus, postaviti vanjsku rasvjetu i još mnogo toga. Kako sada stvari stoje, strukturu kuće čine velike istaknute drvene grede i minimalno detalja za koje Schulz smatra da pomažu potaknuti prirodni osjećaj i smirenost prostora. Osim toga, ostavio je vidljive detalje poput vijaka i matica jer je želio da kuća bude “arhitektonski iskrena”. Izvana je kuća stopljena sa šumom, što nikako ne umanjuje samu ljepotu ambijenta u kojem je smještena.

Nas je potpuno impresionirao izgled ove kuće, a vas?

Imate stan, kuću ili projekt koji želite podijeliti? Popunite obrazac u nastavku, a mi ćemo vam odgovoriti u što kraćem roku.



Odaberite nekoliko fotografija te ih stavite u .zip arhivsku datoteku težine do 5 MB.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 01:34