Odabrao i proslavio Richard Gere!

Kuća u zagrebačkim Remetama

Ovu je ljepoticu u Zagrebu odabrao i proslavio američki glumac Richard Gere!

Obiteljsku kuću u Zagrebu projektirao je Studio BiF, a o njezinoj fotogeničnosti govore reklame koje su se u njoj snimale, ali i poznata imena koja su u njoj boravila.

Profil
Info:
vila površine 400 kvadrata na okućnici površine 2500 kvadrata
Lokacija:
Remete, Zagreb
Projekt:
Studio BiF
Kontakt:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

O njezinoj fotogeničnosti govore reklame i filmovi koju su se u njoj snimali, a o njezinoj kvaliteti govori nekoliko arhitektonskih izložba na kojima je predstavljana. No, za još veću popularnost dovoljno je reći da ju je odabrao ni više, ni manje nego poznati američki glumac Richard Gere. Naime, tijekom snimanja filma “Praznici u Bosni” glumcu je ponuđeno 20 luksuznih vila za najam, a on je unajmio upravo ovu. Riječ je o vili u zagrebačkim Remetama, koja ga je oduševila prije svega zbog razine privatnosti koju pruža, ali i prekrasnog kaskadnog vrta na koji se nastavlja šuma sa stablima visokim 40-ak metara.

Da Gere nije pogriješio u svojem odabiru uvjerili smo se i sami, posjetivši kuću koja, gledano s ulice, ne djeluje toliko prostrano i luksuzno koliko zaista jest, ali da je riječ o pomno osmišljenom projektu govori zanimljiva drvena obloga na pročelju gornjeg kata. Obiteljsku kuću površine 400 kvadrata projektirao je Studio BiF još 1994. godine, realizirana je 1997. godine, a sagrađena je na parceli površine 2500 kvadrata na kojoj je bila trošna kućica s voćnjakom.

– Osnovni zadatak u projektu bio je vezan uz tipologiju. To je, naime, poluugrađena građevina, jednom stranicom prislonjena na susjednu, koja je u međuvremenu uklonjena. Teren je bio dosta strm i parcela na početnom dijelu uz ulicu relativno uska. U osnovnoj namjeni kuća je trebala biti dom mlade obitelji uz uobičajeni i racionalni raspored, uz posebnost stubišta koje vodi na kat i otvoreni, dvoetažni dio koji je omogućio prodor svjetla s krova, tako da je središnji dio dodatno osvjetljen zbog nedostatka istog, radi položaja kuće na parceli – kažu arhitekti iz Studija BiF, a vlasnici dodaju kako je njihova želja bila da kuća bude bezvremenska, odnosno da ne podliježe dizajnerskim trendovima, nego da i danas, 17 godina nakon useljenja, bude ugodna, jednostavna i klasična.

U razizemlju kuće je boravak otvorenog koncepta s kuhinjom, koju je za Snaidero dizajnirao renomirani dizajner automobila Pininfarina, blagovaonica je odvojena šankom, a u njezinom je nastavku dnevni boravak s izlazom na terasu na kojoj je vanjski namještaj iz kolekcije Unopiu. Lijevo od glavnog ulaza je gostinjska soba, kasnije prenamijenjena u radnu sobu, mali gostinjski WC te stubište koje vodi u garažu, pored koje je gostinjska prostrija te spa zona sa saunom i unutarnjim bazenom. U nastavku je izlaz na terasu na kojoj je vanjski bazen, putting green te staza sa stepenicama koje se proteže cijelom zelenom površinom do vrta, vanjskog roštilja, pergole, stola s klupama te alatnice, pa nadalje sve do same šume. Isto stepenište iz razizemlja vodi na kat, gdje su ukupno četiri spavaće sobe i tri kupaonice. Dakle, ukupni je kapacitet osam osoba.

Što se tiče uređenja, vlasnici su sami, uz odobravanje arhitekata, birali namještaj, od kojih se mogu uočiti i dizajnerski komadi. Pojedine materijale i elemente kupili su u Italiji, a cijelom prostorom prevladavaju drvo i kamen, pod i stolarija su od tikovine, na stepeništu je mramor, dok je oko bazena keramika. Od detalja, pak, uočavaju se suveniri s putovanja višečlane obitelji, reprodukcije svjetski poznatih umjetničkih djela, ali i slike poznatih hrvatskih umjetnika. Ipak, vlasnici ističu kako je njezin najvredniji dio zelena površina i šuma, koja omogućuje neometani, luksuzni boravak u širem centru grada.

Ako vam se svidio ovaj interijer, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. veljača 2024 14:31