Kuća zamišljena kao morska oaza

Robinzonska idila u Istri

Nedaleko od Pule, u mjestu Peruški, smjestila se kuća obitelji Đurinek koja nas je osvojila svojim ‘morskim’ uređenjem, ali i robinzonskom prirodom. Naime, s obzirom na to da infrastruktura još nije provedena, kuću električnom energijom opskrbljuju solarne ploče, a voda koja teče cijevima je pročišćena kišnica koja se tijekom godine skuplja u spremnike.

Profil
Vlasnici:
obitelj Đurinek
Dizajn interijera:
obitelj Đurinek
Lokacija:
mjesto Peruški, Istra
Info:
kuća 80 m2

Impresivna kuća prostire se na gotovo 80m2, a sastoji se od tri spavaće sobe, kupaonice i otvorene kuhinje spojene s blagovaonicom i dnevnim boravkom. No, najviše vremena vlasnici provode na velikoj terasi koja je natkrivena starim hrastom, a osvjetljuje ju svjetiljka izrađena od naplavljenog komada drveta. Kućom, baš kako to i priliči morskom stilu, dominiraju plava i bijela boja koje se savršeno nadopunjuju s drvenim površinama. Namještaj je velikim dijelom ostavština starih generacija, poput velike drvene škrinje koja sada služi kao klupa za sjedenje u blagovaonici.

Puno stvari i sitnica koje krase kuću vlasnici su spasili od smeća. Tako je primjerice staro crno ogledalo koje su prijatelji htjeli baciti postalo šarmantna dekoracija na zidu u obliku bijelog okvira s brodićima.

– Ono što se ljudima koji dođu u kuću uglavnom najviše sviđa jest krevet u spavaćoj sobi koji je izrađen od starih paleta koje smo obojili u bijelo. Nevjerojatno je kako uz malo truda i mašte od gotovo otpadnog materijala može nastati originalan komad namještaja. Inspiraciju za krevet pronašli smo na stranicama vašeg časopisa D&D – kaže Anja (p. s. hvala na komplimentima), dodajući da su plavo-bijele komode koje se također nalaze u spavaćoj sobi kupljene u Ikei i to po vrlo povoljnoj cijeni, a potom su naknadno ručno oslikane.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 23:19