Syros I i Syros II

Kuće za odmor

Zapanjujuće ljepotice s pogledom na Egejsko more

Ako zaista želite pobjeći od gradske buke i užurbanog načina života, dobar izbor uvijek mogu biti mediteranski otoci lišeni gužve i turista koji nude odmor, uživanje i prekrasnu prirodu. Popis otoka u

Sredozemnom moru zaista je dugačak, no najpopularniji uz hrvatske su zasigurno grčki otoci. Grčka kao i Hrvatska ima razvedenu obalu s puno otoka, velikih i malih, više ili manje poznatih. A danas vas želimo

odvesti na grčki otok Siros, jedan od mnogobrojnih bisera Cikladskog otočja u Egejskom moru i pokazati vam dvije zapanjujuće moderne kuće za odmor.

Riječ je o dvije rezidencije pod nazivom Syros I i Syros II izgrađene za bračni par i njihove goste. Kuće je projektirao grčki arhitektonski biro Block722., a njihov je izgled definiran zahtjevima klijenta koji su željeli zadržati pogled na Plagia zaljev, te ujednačiti različite prostore kuće pod jednim krovom s pogledom na Egejsko more, bez stvaranja masivnog volumena, što je rezultiralo kućama u obliku razvedenog pravokutnika s puno ulaza sa svih strana.

No, krenimo redom. Obje su kuće baš kao i grčki otoci razvedene i sastoje se od više međusobno povezanih objekata. Do prve kuće Syros I dolazi se sa stražnje strane kroz niz malih dvorišta uređenih s lokalnim aromatičnim biljkama. Središnji se dio kuće sastoji od dnevnog boravka, kuhinje i tri sobe. Još dvije dodatne sobe smještene su nešto dalje na osami uz glavnu kuću za sve koji žele uživati u privatnosti, no s jednostavnim pristupom zajedničkim prostorijama i bazenu. Na sličan način je organizirana kuća Syros II koja se sastoji od glavne kuće u koju se može smjestiti četveročlana obitelj, a na svojoj stražnjoj stani nudi dvije spavaće sobe za smještaj prijatelja i zajedničku kuhinju. I na kraju, glavni adut ovih rezidencija zapravo su bazeni sa spektakularnim pogledom na Egejsko more. Pogledajte ih u nastavku i javite nam što mislite.

Ako vam se svidio ovaj članak, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 12:46