Odmor u prirodi

Kućice dizajnirane “po mjeri čovjeka” u trenutno najpopularnijem glamping naselju u Hrvatskoj

 DAVORIN BALOH
Glavnu riječ u gradnji i uređenju Glamping naselja Terme Tuhelj imali su Abstracto studio te Adria Home

PROFIL

Sigurni smo da ste već, barem na neki način, upoznati s pojmom glampinga. Za one koji nisu još sasvim sigurni što je to, evo nekih osnovnih informacija: glamping se počeo popularizirati početkom 2000-ih godina, a povijest mu datira još iz vremena Džingis-kana. Ono što ga čini neodoljivim jest što glamping unosi dodir luksuza u kampiranje. To gostima, pak, daje priliku da borave u prirodi, ali da ipak imaju i sve blagodati suvremenog života. Glamping iskustvo i putovanje uglavnom uključuje šatore ili kućice namještene poput naselja s pet zvjezdica i opremljene osnovnim sadržajima, uključujući kuhinje i potpuno funkcionalne kupaonice s tuševima, klima uređajima, pa čak i besplatnom WiFi mrežom.

image
DAVORIN BALOH
image
Arhiv Terme Tuhelj
image
Arhiv Terme Tuhelj
image
DAVORIN BALOH

Jedno od trenutno najpopularnijih glamping naselja u Hrvatskoj nalazi se u Termama Tuhelj, a nosi prigodno ime - Glamping Village Terme Tuhelj.

Radi se o pomno osmišljenom šarmantnom malom naselju, baš poput onih na kakve nailazimo u Zagorju, s imitacijom malih zagorskih brežuljaka. Prednost je što je ovo glamping naselje smješteno u blizini grada pa svi gosti imaju pogodnost koristiti i te blagodati, a istovremeno uživati u savršenom odmoru u prirodi i to bilo da se radi o obiteljima ili parovima. Naselje obiluje luksuznim sadržajima na dohvat ruke, a priča oko glampinga cijelo vrijeme je povezana s lokalnom zajednicom: osim ponude zdravih domaćih namirnica lokalnih OPG-ova, svaka kućica nosi ime poznatog zagorskog lokaliteta, kao i preporuke za znamenitosti koje u Krapinsko-zagorskoj županiji vrijedi posjetiti. Pored toga, u projekt izgradnje bile su uključene brojne domaće i lokalne tvrtke.

image
DAVORIN BALOH
image
DAVORIN BALOH
image
Arhiv Terme Tuhelj
image
Arhiv Terme Tuhelj

Tako su glavnu riječ u gradnji i uređenju ovog projekta, saznajemo, imali Abstracto studio te Adria Home čije kućice su postavljene u naselju. Izvođač radova je domaća tvrtka MDK, specijalizirana za građevinske radove u hotelijerstvu i turizmu. Gosti govore kako ovakav odmor ima višestruke prednosti, od kojih posebno ističu predivne drvene terase mobilnih kućica koje je izradila zagorska tvrtka DUE DI, zatim zdravi i domaći glamping doručak koji se dostavlja direktno u kućicu u kojoj se boravi, opuštanje u glamping wellnesu, druženje uz roštilj ili campfire marshmallowsima navečer kod grill zone, čitanje knjige s pogledom na djecu koja se nekoliko metara dalje igraju u dječjem bazenu te privatnost i ugodu koja dolazi iz takvog odmora u vrijeme pandemije.

image
Arhiv Terme Tuhelj
image
Arhiv Terme Tuhelj
image
Arhiv Terme Tuhelj
image
Arhiv Terme Tuhelj

Inače, u ovom glamping naselju ima točno 26 luksuznih kućica koje su dizajnirane “po mjeri čovjeka”. Tri su smještajne ‘opcije’ na raspolaganju. Uživate li udvoje, za vas je idealna Vita Couple, luksuzna mobilna kućica, sa staklenim panoramskim vratima i drvenom terasom s pogledom na wellness bazen. Ovisno o broju članova obitelji, možete odabrati prekrasno dizajniranu mobilnu kućicu Vita Loft s dvije spavaće sobe ili Vita Family, s tri odvojene sobe koje imaju pogled na dječji bazen. Svaka kućica vrhunski je opremljena, od dizajnerskog namještaja i detalja koji prostoru daju dušu, do svih aparata, uključujući i perilicu posuđa ili mikrovalnu pećnicu – sve je tu! Za potpuno opuštanje još vam treba nekoliko sati provedenih u privatnoj Glamping wellness oazi s jacuzzijem, saunama i relax zonom.

image
DAVORIN BALOH
image
Arhiv Terme Tuhelj
image
Arhiv Terme Tuhelj

U godinu dana, koliko je prošlo otkad je otvorio svoja vrata; Glamping Village Terme Tuhelj postao je prepoznatljiv među ljubiteljima luksuznog odmora, ali i među strukom. To potvrđuje i nagrada Simply the Best koju za kreativnost, inovativnost, razvoj i unapređenje turističke ponude destinacije tradicionalno dodjeljuju UHPA - Udruga hrvatskih putničkih agencija i turistički časopis Way to Croatia.

Više o glamping naselju, kao i ponudama saznajte na sljedećoj poveznici: www.terme-tuhelj.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. studeni 2023 13:01