Svaka čast

Kuću veličine 30 kvadrata izgradio sam za samo osam mjeseci i to bez struje: “Želio sam dokazati da kuće ne moraju biti skupe"

 YOUTUBE /@ ALL TIME BEST & WORST LISTS/
Njegova kuća izgleda kao da u njoj žive Hobiti iz Gospodara prstenova. No, ono što je zanimljivo kod ove kuće jest njezina priča

Izgradnja kuće farmera Michaela Bucka koštala je 150 funti, a u gradnji je koristio samo prirodne materijale. Budući da u kući nema struje, plina i vode, mjesečni troškovi su niski.

Kuća je izgrađena u samo osam mjeseci, a Buck je tijekom gradnje koristio mješavinu ilovače, šljunka i slame. Ukratko, kuću od tridesetak četvornih metara napravio je sam, a nije potrošio ni na prozore, već je vjetrobranska stakla na starim kamionima izrezao vunom kako bi dodatno zadržala toplinu. Naravno, u kući postoji i peć na drva, kuća je osvijetljena svijećama i fenjerima, WC je odvojen od kuće, a kada je vani, može se unijeti u kuću po potrebi.

“Želio sam dokazati da kuće ne moraju biti skupe. Živimo u društvu u kojem provodimo živote otplaćujući hipoteke, a to je nešto u čemu malo tko uživa”, rekao je Buck koji je kuću planirao izgraditi ne potrošivši niti peni, ali ipak se preračunao i na posljetku morao kupiti još slame i dodatni alat.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. svibanj 2024 23:04