Interijer uređen sa stilom

Ležeran i vedar jednosobni stan

Život u jednosobnom stanu obilježava otvoreni i prozračni raspored koji se možda i proteže na malo kvadrata, ali su zato uvijek uređeni sa stilom. Izloženost našeg životnog prostora pogledima prisiljava nas da se potrudimo i zaista promislimo svaki centimetar kako bismo primijenili dizajnerska rješenja koja povezuju prostor u smislenu cjelinu. Da bismo to ostvarili, posežemo za određenim bojama, materijalima i ukrasnim detaljima koji nam se sviđaju, a koje potom uvodimo u svoj prostor na različite načine. U ovom stanu tako možete vidjeti primjenu svih triju navedenih elemenata iskorištenih radi stvaranja povezanog i vedrog uređenja.




Boja u ovom stanu faktor je koji unosi vedrinu, osobito ako uzmemo u obzir da su osim osnovnih neutralnih nijansi, poput bijele, krem i sive boje, u stan uvedene limun žuta i petrolej zelena kao izvrsna i dinamična kombinacija. Obje su boje prisutne u dnevnoj sobi u obliku segmenata kauča, a vidljive su i na policama kako u dnevnoj, tako i u spavaćoj sobi.


Upečatljivi materijali koji se protežu stanom su tamnije drvo i beton iskorišteni na različitim površinama i na različite načine. Drvo je iskorišteno u kuhinji, i to ne samo za donje kuhinjske elemente nego i za prekrivanje površine zida i njezino dodatno definiranje. Taj se materijal javlja i na lijepim geometrijskim policama u prostoru, a iskorišten je i u kupaonici kao odličan detalj koji izdvaja zonu s tušem i toaletom od ostatka prostorije. Oko ulaza u stan nalaze se veliki ugradbeni ormari koji zauzimaju gotovo cijeli zid i služe za odlaganje stvari, a istu namjenu ima i platforma na koju je smještena neobična spavaća soba.



Drugi materijal koji funkcionira kao poveznica u prostoru je beton od kojeg su izvedeni jedan cijeli zid u kuhinji, zid u dnevnoj sobi na koji je postavljen televizor, strop u toj prostoriji i pod u kupaonici. Njegova malo grublja ploha unosi dašak industrijskog stila u prostor.


Geometrijski uzorak posebno je dojmljiv dekorativni detalj u ovom prostoru, a izveden je na velikoj površini zida u dnevnoj sobi u obliku crne željezne rešetke koja također priziva industrijski stil. Njome se naglašava visina prostora, što je uvijek korisno učiniti u prostorima male kvadrature. Ovakav se uzorak ponavlja na stolicama u kuhinji koje okružuju šank i privlače pozornost, ne samo teksturom nego i crnom bojom. Odlično osmišljeno uređenje vedrog i ležernog stančića!

Izvor: Home Designing

Vizualizacija: Juliya Butova

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 11:04