VEDRO UREĐENJE

Ležeran stan od 40 m2

 

Nadahnut uređenjem kuća uz plažu, interijer ovog malog stana vedar je i ležeran te prepun odličnih detalja. Stan se prostire na 40 četvornih metara i nalazi se u Barceloni u Španjolskoj. Preuredio ga je dizajnerski studio Egue y Seta s ciljem stvaranja suvremenog i povezanog prostora koji djelomično zadržava rustikalni šarm zgrade u kojoj se nalazi.

Mali dnevni boravak nalazi se uz sam ulaz u stan i sastoji se od malog dvosjeda i tri okrugla stolića za kavu. Ima izlaz na balkon koji omogućuje prodiranje puno svjetlosti u stan. Kuhinja s blagovaonicom čini veći dio prostorije u kojoj je još i spomenuti mali boravak. Prostoriju obilježava kombinacija sive, ledenoplave i bijele boje sa svijetlim elementima od drva i opeke koji je čine toplom. Prostorija je natkrivena izvrsnim svodom od opeke s istaknutim uskim tamnim gredama. Taj se arhitektonski element javlja i u spavaćoj sobi te vizualno povezuje prostor u cjelinu.

Kuhinja je izvedena u obliku slova L s donjim elementima bijele boje i radnom plohom od drva. Zid krasi svijetlocrvena opeka koja daje teksturu prostoru pa su se umjesto postavljanja gornjih elemenata dizajneri odlučili za otvorene police kako bi površinu zida što više izložili pogledima. Kraći dio kuhinje izveden je u obliku pregrade između ove prostorije i spavaće sobe.

Budući da pregrada prekriva samo dio zida dok je ostatak zastakljen, prostor se čini mnogo otvorenijim i prozračnijim. Bijeli elementi i dugačke ugrađene police od drva iskorišteni su za potrebe kuhinje i odlaganje stvari. U središtu prostorije nalazi se drveni stol, a samu blagovaonicu dodatno definira velika visilica koja se spušta prema središtu stola.

Spavaća soba svijetla je i udobna, s kombinacijom opeke i plavih zidova te bijelih komada namještaja.Iz spavaće sobe ulazi se u veliku kupaonicu. Sa zidovima svijetloplave boje ili prekrivenim bijelim pravokutnim pločicama, kupaonica je podijeljena u dva dijela pa je tako glavni prostor opremljen umivaonikom, ormarićima i uskim zastakljenim tušem, a u uži prostor smješten je toalet.

Izvor: Contemporist

Foto: VICUGO FOTO

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. listopad 2022 12:50