POVRŠINE 31 M2

Lijep mali ženstveni stan

 

Na petom katu stambene zgrade nalazi se udoban i elegantan mali jednosobni stan površine 31 četvorni metar s balkonom u kojem je zbog funkcionalnog rasporeda bilo moguće dobiti zasebnu izoliranu spavaću sobu s velikom garderobom i prostranu dnevnu zonu u kojoj su kuhinja i dnevni boravak.

Unatoč maloj kvadraturi i niskoj visini stropa, dizajnerica interijera Maria Dadiani uspjela je stvoriti elegantan dom s odvojenom spavaćom sobom, dovoljno prostora za pohranu i u okviru ograničenog budžeta. Većina namještaja kupljena je u Ikei.

Kuhinja i dnevni boravak otovrenog su tlocrta, i ukupno zauzimaju 16 četvornih metara, a s velikim prozorima i balkonskim vratima imaju dovoljno dnevnog svjetla. Mali je boravak opremljen bijelom sofom i vitrinom u kojoj su izloženi dragi predmeti vlasnice. Pored prozora nalazi se TV, koji se može okrenuti prema sofi ili bilo kojem mjestu, kako bi vlasnica mogla nesmetano gledati omiljene filmove i televizijske emisije. Stol na kojem je računalo koristi se za rad, a prema potrebi i za blagovanje, dok je zasebni stol za blagovanje namjerno izostavljen iz sobe, kako bi se po sobi moglo nesmetano kretati. Kuhinja je bijela i obuhvaća donje i gornje elemente u koje su ugrađeni sudoper, pećnica, štednjak i skriveni hladnjak, te radna površina.

Što se uređenja tiče, vlasnica je željela klasični bijeli namještaj, koji je dodatno upotpunjen raskošnim materijalima, zlatnim, srebrnim i crnim ukrasima. Poput crnog murano lustera u sobi, zlatnih ogledala i tapeta s isitim uzorkom u bjeloj boji za dnevnu i spavaću sobu te hodniku u kontrasnoj crnoj boji.

Kupaonica je mala i također uređena klasičnim stilom. Za kupaonicu su odabrane pločice u bež boji sa zlatnim detaljima, a opremljena je tuš-kabinom i strojem za pranje rublja.

Izvor: Maria Dadiani

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 21:32