MEDITERAN

Lijepa kuća blizu plaže: Kompletno adaptirana kuća sagrađena 70-ih godina

elmueble.com
 El Mueble
Namještaj i predmeti od ratana, jute i slame ovdje izgledaju posebno dobro i podsjećaju na blizinu mora i vrijeme za opuštanje

Španjolci znaju kako urediti prostor ne samo da je moderan i ugodan, već i vedar. Ova vila na Majorci savršen je dokaz toga. Kuća je sagrađena 70-ih godina, ali zahvaljujući kompetentnoj adaptaciji to se uopće ne osjeća. Dizajner interijera Marti Jáudenes iz Lf91 Interior Designs savršeno kombinira drvo, jutu, prirodne tkanine, pločice i namještaj, nadahnute svijetlim tekstilom i šarmantnim detaljima. Namještaj i predmeti od ratana, jute i slame ovdje izgledaju posebno dobro i podsjećaju na blizinu mora i vrijeme za opuštanje. Kuća se nalazi u neposrednoj blizini plaže, ali istodobno je skrivena od znatiželjnih pogleda.

image
El Mueble

image
El Mueble

image
El Mueble

image
El Mueble

Smještena iza zelenih stoljetnih maslina i sjenovitih borova s pogledom na predivno plavo mediteransko more, ova je kuća zaslužila bolje od diskutabilne estetike kasnih 70-ih i njezinog kompliciranog rasporeda, prepunom pregrada koje su sprječavale da taj čisti zrak struji. Bilo je to jasno i vlasnicima pa su angažirali dizajnera interijera Marti Jáudenes iz tvrtke Lf91 Interior Design, kojem je trebalo osam mjeseci da obnovi ovu kuću na Majorci u prostor kakva je danas.

image
El Mueble

image
El Mueble

image
El Mueble

image
El Mueble

Postojeći graditeljski elementi su zadržani poput prirodnog drva, te upotpunjeni ljetnim notama, a detaljima od bambusa je savršeno zamagljena granica između interijera i eksterijera.

image
El Mueble

image
El Mueble

image
El Mueble

image
El Mueble

Foto: elmueble.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 03:39