Lista najpopularnijih lokala otvorenih u 2014. godini

Novootvorena mjesta koja su promijenila Zagreb

Na samom vrhu pješačkog dijela Tkalčićeve u listopadu je otvoren Booze&Blues Bar. Lokal koji svakog dana nudi vrhunski jazz i blues odmah nakon otvorenja postao je jedno od najpopularnijih mjesta za izlazak u gradu. Odlična svirka, ponuda vrhunskih pića i interijer u duhu američkih blues i jazz klubova oduševili su Zagrepčane.

Odlični koncerti

U prosincu je u Varšavskoj ulici otvoren Tesla Power House, konceptualni bar posvećen velikom izumitelju. U cijelom prostoru od ukupno 140 četvornih metara nalaze se originalni predmeti s potpisom Nikole Tesle. Iza Cibonina tornja, u Ulici Florijana Andrašeca 14, na sam Božić otvoren je Hangar Club, novo it mjesto u gradu. Građani su se oduševili jer je na otvorenju ovog novog zagrebačkog kluba na sam Božić nastupala popularna grupa S.A.R.S.

Prvi organski hamburgeri

Tijekom ljeta u centru je otvoren Yellow Submarine, mjesto s prvim organski proizvedenim hamburgerima u gradu. Zdravi hamburgeri u Frankopanskoj odmah su dobili titulu “jednog od najboljih hamburgera u gradu”, a hvale se i Yellow Submarine slastice. Rajčica iz Slavonije, pecivo iz lokalne pekarnice, sir škripavac iz Like, luk iz Slavonije, salata iz Istre, domaća junetina iz Međimurja i panceta iz Dalmacije čine hamburger koji je zaludio Zagrepčane. A u prosincu, također u centru, otvoren je lokal s velikim izborom rakija – Rakhia bar. Nude stotinjak likera i rakija, a svi su oni proizvodi hrvatskih OPG-ova. Cijena većine rakija je 10 kuna, a skuplje su samo neke od neobičnijih rakija, poput medice s tartufima. Popularnosti je doprinijeo i odličan interijer.

Snimaju: Biljana Gaurina, Marko Miščević, Tomislav Krišto, Boris Kovačev, Sandra Šimunović/CROPIX

Ako vam se svidio ovaj članak, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. svibanj 2024 22:56