Shabby chic oaza

Ljupki ženstveni dom od 50 kvadrata

 

Romantičan, rustikalan, antikni – to su samo neka od obilježja shabby chic stila. Antikni komadi namještaja koji u originalu ili jednostavno renovirani tako izgledaju zasigurno su prvo s čime morate krenuti ako svoj interijer želite urediti o tom stilu. Sljedeći su na redu nezaobilazna bijela boja, detalji poput starinskog metalnog posuđa i cvjetni uzorci. Ovaj pomalo nježan stil posebno je drag svima koji su po karakteru strastveni romantičari, nježne duše koje više od svega žele osmisliti topli dom. U pravom smislu te riječi.

Shabby chic predstavlja potpunu suprotnost današnjem sveprisutnom modernom stilu koji odlikuje minimalizam i izostanak suvišnih detalja. On slavi male i slatke nesavršenosti i duh nekih dragih, prošlih vremena. Glavna karakteristika tog stila jest to što sav namještaj i sitnice moraju izgledati kao da su stari.

U potrazi za savršenom shabby chic oazom stigli smo do doma mlade žene, koja ga je uredila baš po svojem guštu. S površinom od 50 četvornih metara svatko tko zaviri u ovaj stan bit će oduševljen uređenjem. Vlasnica je stvorila svijetli prostor s pametnim funkcionalnim područjima. Ovaj potpuno namješten stan sastoji se od zasebnih prostorija koje čine spavaća soba, dnevni boravak, kupaonica, bijela kuhinja i prekrasni balkon. Dnevni boravak je smješten u središtu stana, gdje svjetlost najviše prodire i ima izlaz na prekrasan otvoreni balkon. Poseban dojam u ovom apartmanu stvara bijeli namještaj, koji ne izgleda hladno već romantično zahvaljujući detaljima kao što su romantični ukrasi i dekoracije.

Spavaća soba

Kuhinja

Kupaonica

Izvor: innerstadsspecialisten.se

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 05:06