U POSJETU

LOOX serviced apartments u centru Zagreba

 

Popularnost stanova prenamijenjenih za dnevni najam globalno je ogroman hit, a u Hrvatskoj se taj trend iz godine u godinu sve više razvija i širi pa tako danas postoji zavidan broj zaista lijepih prostora koji turistima iz raznih zemalja predstavljaju omiljene adrese dok borave u našoj zemlji.

Iz mnoštva takvih stanova koje viđamo u posljednje vrijeme posebno su nam svojom jednostavnom estetikom, zaraznom udobnošću kojom zrače i pozitivnom vibrom zapeli ovi koje vam danas predstavljamo.

Njihov vlasnik, 35-godišnji Domagoj Dujić, inače diplomirani ekonomist i idejni začetnik, generalni menadžer i jedan od suvlasnika brenda Drinkopoly koji izdaje društvene igre, otkrio nam je kako je krenula cijela priča te kako je projekt od ideje zaživio do ovoga što je danas.

DOBRA IDEJA

- U posjedu sam imao stan površine 105 m² koji je bio u derutnom stanju i trebalo ga je staviti u nekakvu funkciju. Tijekom ljeta 2016., pričajući sa svojim kolegama koji su iz turističke i financijske branše, odlučili smo osnovati tvrtku koja se bavi servisiranjem apartmana i osmislili smo brend naziva LOOX serviced apartments.

Naime, vjerujemo da će se u sljedećih nekoliko godina sve manje ljudi koji imaju jednu ili dvije jedinice baviti samostalnim iznajmljivanjem, nego će ih davati u dugoročni najam tvrtkama koji će se u potpunosti brinuti i upravljati njima, od oglašavanja, marketinga, bookinga, prijema gostiju, čišćenja… Ukratko, svega.

Tada sam odlučio taj svoj stan podijeliti u tri jedinice za turističku namjenu jer puno je optimalniji odnos prihoda i rashoda ako imamo tri manje jedinice nego jednu veću. I danas tim stanovima upravlja Loox serviced apartments - s ponosom priča Domagoj Dujić, koji ne skriva kako je za rapidan rast popularnosti ova tri apartmana ključna bila i jako dobra lokacija - strogi centar Zagreba, točnije ulica Pavla Hatza.

SJAJNA LOKACIJA

- Lokacija je važna, a ova je zaista sjajna. Naime, pješke se bez problema može stići do najvažnijih gradskih znamenitosti, što je turistima koji ne žele gubiti vrijeme na prometne gužve i putovanja od točke A do točke B imperativ - priča i dodaje kako je prva stvar koju je napravio bila reorganizacija stana od 105 m² u tri stana od 28 m², 34 m² i 38 m².

- Cijeli interijer zajednički smo osmislili arhitekt Pavao Kosturin i ja. Kako smo od početka znali da radimo apartmane, primarno nam je bilo da su funkcionalni i nude sve potrebno što turisti očekuju. Također, morali smo paziti i na sve uvjete koje zahtijeva kategorizacija kako bismo ih mogli staviti u funkciju. Vjerojatno da smo stanove radili za privatnu upotrebu neke detalje bismo drugačije odabrali, ali na kraju smo jako zadovoljni kako je sve ispalo i mislimo da imaju jedan svoj prepoznatljiv stil i da su idealan omjer između hotelskog i kućnog uređenja - objašnjava.

Inače, u sva tri apartmana prevladavaju bijela, siva i antracit boja. Cijeli namještaj je u mat izvedbi jer, smatra Domagoj, visoki sjaj je nešto što već neko vrijeme izlazi iz mode. Zidovi su bijele i antracit boje, a parket je boje hrasta. Sve sofe su u tkanini, uzglavlja kreveta u drvu, a kompletan namještaj u iveralu bijele i sive boje - opisuje i dodaje kako se studio apartman sastoji od jedne velike sobe u kojoj je smješten krevet, kuhinja, dnevni dio i kupaonice. Apartmani s jednom spavaćom sobom sastoje se, pak, od hodnika, kupaonice, spavaće sobe i dnevnog boravka sa kuhinjom i stolom za objed.

- Jedan od zahtjevnijih zahvata je bilo rušenje starih postojećih zidova, i to iz dva razloga. Kako je zgrada građena 1903., svi zidovi, a tako i pregradni, rađeni su u komadu od temelja do vrha zgrade. Znači, nema deke između katova. Kako smo rušili sve zidove osim nosećeg, morali smo vrlo paziti na cijelu statiku zgrade i raditi razna dodatna pojačanja s profilima i pločama kako se zidovi stana iznad nas ne bi urušili, jer smo prekinuli niz.

Drugi problem je bio iznos sve te šute iz zgrade. Plafoni su visoki 4 metra pa je to bila ogromna količina šute i cigle koja se cijela na ruke u kantama i jutenim vrećama iznosila iz zgrade. Cijena adaptacije i uređenje apartmana iznosila je 700 eur/m² - otkriva.

ČITAČI KARTICA

Svi apartmani i glavna ulazna vrata opremljeni su elektronskim bravama koji se otključavaju na karticu.

- Pored toga svi apartmani imaju i čitače kartica u koje je potrebno staviti karticu kako bi se dobila struja. Izlaskom iz apartmana uzimate karticu gdje se nakon minute isključuje struja - kaže i ističe kako je sve u sva tri apartmana od namještaja rađeno po mjeri, od kuhinje, šanka, uzglavlja, ormara, radnih stolova, kupaonskog namještaja, slika. Sve osim kreveta, sofe te stolova i stolaca za objed.

- Dobro je što u apartmanima prevladava moderan, ali opet neopterećujući stil, ugodan gostu bilo kojih estetskih preferencija. Boje i materijali su neopterećujući, a organizacija praktična. I to je savršena formula - smije se Domagoj Dujić.

Više informacija potražite na Facebooku, a uskoro i na web stranici www.loox-apartments.com.

Foto: Ivan Zovko

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 16:12