KVARNER

Luksuz kakav inače vidimo samo na megajahtama prenesen je u Villu Gigi. Morate je vidjeti!

 Oliver Kurti, Negativ studio
Njemački RTL trenutno ovdje snima jedan reality show, ali zbog tajnosti ugovora to je sve što su nam mogli reći

Ambijent Ville Gigi je spoj zadivljujućeg pejzaža i monumentalnog arhitektonskog komada koji stoji usred prirode, povrh pitoresknih Mošćenica u Kvarneru. Oaza je mira i osjećaja ugode sa spektakularnim pogledom vidljivim iz svakog kuta kuće i njezina okoliša. Tradicionalne trenutke Kvarnera vila balansira vrhuncima koje nudi u pogledu hedonizma, luksuza, ekskluzivnosti i estetskog doživljaja vremena u kojem živimo.


Orijentirana na jug, pruža nevjerojatne poglede na dio neizgrađene Kvarnerske rivijere te na otoke Cres, Krk, Unije i Lošinj.
Vlasnici Ville Gigi ideju o njenoj gradnji, koja je tada bila više san, imali su još prije devet godina, a 2013. godine nakon ozbiljnog traženja adekvatne parcele kupuju prve parcele na ovoj lokaciji. Želja im je bila oplemeniti smještajnu ponudu za klijentelu visokog standarda, primijeniti luksuz nalik megajahtama u nekretninu, uz uslugu slične kvalitete. Osim toga, gastro scena koja se nudi gostima u okolici je vrhunska, što je također bitno za ukupan dojam boravka.

image
Oliver Kurti, Negativ studio


Vila nastaje u potpuno netaknutom zelenom dijelu sela Rovini, kilometar udaljenom od starinskog mjesta Mošćenica, te četiri od perle opatijske rivijere Mošćeničke Drage. Na lokaciji je ranije postojala manja kamena obiteljska kuća koja se rekonstruirala u sadašnju velebnu vilu, smještenu na parceli od 2400 kvadrata, koja je okružena zelenilom šume borova. Svojim gostima nudi privatnost i smirujuć osjećaj.


- Od arhitekta smo zatražili niz stvari, prije svega da se materijalima i modernom arhitekturom uklopi u mediteransko okruženje. Natuknice od naše strane su bile vrlo precizne oko koncepta, kojem je prva točka bila upravo privatnost i tajanstvenost, te je zbog toga nastao oblik kuće otvorenog slova L kojim su se postigli izoliranost i pogledi na dio obližnjeg brda prema Brseču te prema moru i otocima - kaže vlasnik Ville Gigi, koji je želio ostati anoniman te nam nije otkrio ime arhitekta.


Kod interijera im je najbitnije bilo da se iz svakog kutka kuće prostire pogled prema Velim vratima Kvarnerskog zaljeva i otoku Cresu te postići apsolutan komfor za goste koji ovdje borave.

image
Oliver Kurti, Negativ studio


Nakon prostranog parkinga slijedi ulaz u kuću kroz atrij same vile iz kojeg se odmah s lijeve strane otvaraju kuhinja s blagovaonicom i dnevni boravak veličine 100 kvadrata s ogromnom staklenom stijenom dužine 12 metara, koja otvara prekrasan pogled prema vanjskim terasama, bazenu, moru i prirodi. Kada se iz dnevnog boravka izlazi na terasu, s lijeve strane se otvara pogled na vanjsku kuhinju smještenu ispod starih hrastovih stabala koja stvaraju savršenu hladovinu. Mrvicu je odvojena od same vile kako bi i tu gosti imali svoj mir.


Između vanjske kuhinje i preljevnog infinity bazena nalazi se nenatkrivena terasa veličine 100 kvadrata koja je bez krova jer se po noći, s obzirom na to nema javne rasvjete u blizini, a pogled na Rijeku je zaklonjen zelenilom i šumom, stvara osjećaj kao da je gost u nekoj uvali na Unijama s raskošnim zvjezdanim nebom.

image
Oliver Kurti, Negativ studio


S desne strane atrija kuće u prizemlju je prolaz prema spavaćim sobama s nezaboravnim pogledom, od kojih svaka ima svoju prostranu kupaonicu. U tom je dijelu objekta još dnevni toalet. Ako se iz atrija krene niz stepenište, dolazi se u podrum vile koji je namijenjen za sport, spa i razonodu. Ovdje su profesionalno opremljena teretana, spa zona sa saunom i unutarnjim bazenom koji ima i funkciju jacuzzija te biljar/cigar room s ping pongom i sličnim sadržajima.

No, vratimo se u atrij kuće odakle se stepeništem ide na kat, gdje se nalaze dva master rooma. Prvi master je veličine 40 kvadrata s golemom terasom koja gleda na Vela vrata Kvarnera s odvojenim garderobnim ormarima, velikom kupaonicom s kadom i tušem te pogledom na Kvarner i Krk. Posebnost ove kupaonice je to što je potpuno otvorena staklenom stijenom prema prirodi, no naravno privatnost se lako dobije zastorom. Drugi master room iste je veličine i s još većom terasom te također ima kupaonicu veličine 15 kvadrata.

image
Oliver Kurti, Negativ studio


Namještaj je dizajnerski i uglavnom je sve iz Italije. Cattelan Italia marke su stola i stolaca za blagovanje, lampa, lustera, komode... Sangiacomo su spavaće sobe od termo-tretiranog hrasta, kao i kuhinja. Za oslikavanje zidova ručnom dekorativnom tehnikom zaslužan je riječki profesor Arsen Pletenac. Slike su djelo Dalibora Laginje, slikara i scenografa koji je savršeno uklopio svoje radove u prostor vile.


- Za pročelje je korišten lokalni kamen bunja od plavog kanfanara u masivu prirodno lomljene strukture, koji se dobiva kalanjem bloka istoga kamena u kombinaciji s kontaktnom termoizolirajućom fasadom debljine 12 centimetara sa završnim premazom tvrtke STO te alu stolarijom i staklenom ogradom - navodi vlasnik.

image
Oliver Kurti, Negativ studio


Od materijala tu se još mogu vidjeti drveni detalji kod vanjske kuhinje te je kompletan outdoor namještaj u drvu iroka. Vertikalni zidovi na parkingu ukrašeni su u drvo, sve da se što manje naruši priroda okružja.


Divni vrtovi Ville Gigi imaju mediteransko raslinje - cikas palme, zumare, agave, masline, juke, jasmin, ružmarin, lavandu... Atraktivan preljevni infinity pool vanjski bazen površine je 50 kvadrata, dugačak je 11 metara, grijan i obučen u Sicis mozaik. Ležaljke su talijanski dizajn uz Glatz suncobrane te barske stolce i stolove tvrtke Fast spa.

image
Oliver Kurti, Negativ studio


Čitava je vila opremljena audio sistemom i u interijeru je devet raznih zona slušanja glazbe.


Zanimljiv je podatak i da njemački RTL trenutno ovdje snima jedan reality show, ali zbog tajnosti ugovora to je sve što su nam mogli reći. Međutim, kako kaže vlasnik, 90 posto njihovih gostiju su inače obitelji s djecom te parovi, jer su teme kuće relax, priroda i sport zbog puno mountain bike staza te planinarskih putova uz moguće morske sportove. Najbliža plaža je nalazi se u Mošćeničkoj Dragi.

image
Oliver Kurti, Negativ studio
image
Oliver Kurti, Negativ studio
image
Oliver Kurti, Negativ studio
image
Oliver Kurti, Negativ studio
image
Oliver Kurti, Negativ studio
image
Oliver Kurti, Negativ studio
image
Oliver Kurti, Negativ studio
image
Oliver Kurti, Negativ studio
image
Oliver Kurti, Negativ studio
image
Oliver Kurti, Negativ studio
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. travanj 2024 22:32