Cool mjesto 

Luksuzna beauty oaza na riječkom Zametu: Certificirani edukativni centar Angelore u Rijeci

Angelore - Long Time Liner Hrvatska
Ugodan, udoban, funkcionalan i lijepo uređen salon, u kojem se i klijenti osjećati dobro

Ovaj tjedan posjetili smo zanimljivo uređen beauty centar Angelore na riječkom Zametu. Riječ je o certificiranom edukativnom centru te ekskluzivnom uvozniku i distributeru njemačkog brenda za mikropigmentaciju Long Time Liner. U salonu površine 55 četvornih metara vrše se usluge trajne šminke i edukacije za mikropigmentaciju.

Vlasnica salona Lorena Brekalo govori nam na početku razgovora da je preuređenje prostora salona radila dizajnerica Iva Hirtz vlasnica Studia Divinitus.

- Prostor se nalazi u prizemlju privatne kuće koji se do preuređenja koristio kao stan. Bila je potrebna potpuna adaptacija prostora; srušeni su svi pregradni zidovi, kupaonica i kuhinja su ovdje 'poništene', WC je izmješten na drugi kraj, tako da je bilo puno promjena na samim instalacijama, plan rasvjete je kompletno promijenjen, kao i klimatizacija, ugrađeno je podno grijanje. Dakle, kompletno sve smo raskopali - priča dizajnerica Iva Hirtz, a vlasnica Lorena Brekalo dodaje da su njezine želje bile da se napravi salon koji je potpuno po njenom guštu i u kojem će se ona i njezine klijentice osjećati ugodno.

image
Vlasnica salona Lorena Brekalo i dizajnerica Iva Hirtz
Matija Djanešić/Cropix

- Salon će biti luksuzno uređen i imati maksimalno iskorišten prostor koji ostavlja dojam ozbiljnosti, ali i bezbrižnosti - tumači vlasnica, a dizajnerica ističe da je njezin fokus bio prvenstveno na funkcionalnosti prostora i zadovoljavanju svih mogućih verzija rada kroz neko duže vrijeme, kako je vlasnica tada predviđala.

image
Matija Djanešić/Cropix

Željela sam u konačnici dobiti ugodan, udoban, funkcionalan i lijepo uređen salon, u kojem će se i klijenti osjećati dobro, govori vlasnica Lorena Brekalo

image
Matija Djanešić/Cropix
image
Matija Djanešić/Cropix
image
Matija Djanešić/Cropix

KLIZNA VRATA

Salon se sastoji od dvije glavne prostorije. Prva je ona u kojoj su recepcija i prostor za čekanje, jedno radno mjesto te kutak koji se koristi kao pozadina za fotografiranje. Druga prostorija je iza ove, odvojena zidom recepcije i kliznim vratima koja ulaze u taj zid. Ona je veća, s tri stalno postavljena radna mjesta te se tu održavaju i edukacije. Osim tri radne jedinice koje zauzimaju veći dio prostora, tu su veliki TV na pomičnom staklu i ostali rekviziti za edukaciju trajne šminke, mini kuhinja za kavu/čaj, odnosno radna ploha sa sudoperom i prostor za odlaganje. Ogledala na zidu imaju i funkcionalnu ulogu, ne samo estetsku. Iz ove prostorije izlazi se na terasu, na kojoj su fotelje i stolić za odmor za sunčane dane. No, budući da je na dan fotografiranja neumorno pljuštala kiša, ostali smo bez kavice na suncu. Nadalje, na samom ulazu je mini pretprostor s vješalicama za kapute na lijevoj strani i WC-om na desnoj strani.

image
Matija Djanešić/Cropix

Materijali bogati u svojoj obradi, zlato, štukature, tople boje i efektni komadi namještaja dominiraju interijerom

image
Matija Djanešić/Cropix

- Želja nije bila izražena kroz definirani stilski pravac, već kroz elemente koji se vlasnici sviđaju i koje želi u svom prostoru. Na samom početku dala mi je do znanja da voli materijale koje su bogatiji u svojoj obradi, voli štukature, zlato, tople boje, a ono što ne voli su ravne linije modernog namještaja. Od boja u prostoru pokriven je raspon od bijele, preko zemljanih tonova, do crnih i zlatnih detalja. Mramor Calacatta je materijal koji prevladava gledajući pokrivenost po površini, ali zlatni ukrasi na tamnom ogledalu kradu poglede. Podovi i jedan zid obloženi su mramornim pločicama velikih dimenzija koje su same po sebi posebne, a postaju još zanimljivije kada su, kao ovdje, postavljene uz tanke profile od mjeda te crno-bijele pločice geometrijskog uzorka koje ovdje daju živahan kontrast. Svi zidovi obojeni su blagim bež i sivim tonovima, na kojima se ističu bijele štukature. Jedan zid i dio recepcijskog pulta obloženi su smećkastom tapetom mekše strukture - opisuje dizajnerica i govori da je od namještaja sve u ovom prostoru novo i pomno osmišljeno ili, pak, napravljeno ili kupljeno baš za ovaj salon.

image
Matija Djanešić/Cropix

UZORAK S BLISKOG ISTOKA

- Od namještaja je najviše profesionalnih stolova za rad. Zatim imamo mini kuhinju iz Ikee i recepciju, a ostali detalji su rađeni po mjeri i nacrtu. Ističu se dvije krasne sofe i stolić renomiranog nizozemskog brenda Richmond Interiors - otkriva dizajnerica, koja kaže da se po njoj u prostoru najviše ističu dva elementa - zid iza recepcije sa zlatnim elementima i veliki luster kupljen u Austriji.

image
Matija Djanešić/Cropix

Svi zidovi obojeni su blagim bež i sivim tonovima, na kojima se ističu bijele štukature, istaknula je dizajnerica Iva Hirtz

image
Matija Djanešić/Cropix

- Prvi detalj koji krade pozornost osmišljen je baš za ovaj prostor i nije uobičajen. To su zlatni elementi koji su postavljeni na zid iza recepcije na tri pozicije, a podloga je tamno ogledalo kojim se dobivaju ravnoteža i dubina. Zanimljivo je istaknuti da je ovaj karakterističan uzorak s Bliskog istoka rađen po mjeri, rezan iz tankih metalnih ploča, bojan u zlato i plastificiran- zaključuje.

image
Matija Djanešić/Cropix
image
Matija Djanešić/Cropix

Podovi su obloženi mramornim pločicama velikih dimenzija koje su same po sebi posebne, a postaju još zanimljivje kada su, kao ovdje, postavljene uz tanke profile od mjeda. Tu su i crno-bijele pločice geometrijskog oblika

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. ožujak 2024 02:35