DRVO KAO GLAVNI MATERIJAL

Luksuzna kuća sa staklenim zidovima koji osvajaju dizajnom

 Peter Clarke
Danas vas vodimo u divan interijer koji nas je osvojio svojim unutarnjim uređenjem!

Poznati arhitektonski studio Branch Studio Architects potpisuje projekt ove zanimljive kuće s bazenom koja je smještena nekih 100-tinjak kilometara jugoistočno od Melbournea u Australiji. Ova jednostavna i elegantna kuća nudi potpuni bijeg od gradskog života i smještena je na samoj obali što stvara čarobnu atmosferu.

Naime, kuća 'Casa X' nalazi se na maloj udaljenosti od plaže i mora, a pogled se također prostire i na visoko drveće koje okružuje ovu luksuznu nekretninu. Inspirirani prirodnim okruženjem, arhitekti su stvorili odvažan dizajn ravnih linija i elegantno jednostavni interijer koji zrači karakterom.

Minimalistički koncept kuće fokusira se na prirodne elemente okolnog krajolika, a rezultat izgleda sjajno. Pri uređenju interijera tako prevladavaju prirodni materijali, posebno drvo. Naime, prirodan, ekološki, obnovljiv i jednostavan za obradu, drvo je uistinu savršen materijal za opremanje životnog prostora. Često je najzastupljeniji materijal kada govorimo o interijerima jer djeluje ugodno, a njegova dostupnost i jednostavna obrada nisu ništa manje važni kriteriji.

Ono čime se ova kuća naročito ističe jesu fantastično osmišljeni i dizajnirani zidovi od stakla koji interijeru daju moderan izgleda i strogo definiraju privatni prostor od javnog. S druge strane, stakleni materijal stvara određenu iluziju nevidljivih zidova, a svaka prostorija zahvaljujući tome izgleda mnogo veća.

Ipak, bez obzira na to što stakleni zidovi unose prirodnu svjetlost izvana, često ne osiguravaju dovoljno intime. Stoga, za osiguravanje potrebne privatnosti vlasnika u spavaćim sobama na prozorima su stavljene zavjese.

Iako na prvi pogled (barem izvana) izgleda sasvim jednostavno, ova besprijekorna kuća u Australiji zapravo je izvrsna prezentacija moderne luksuzne arhitekture koja varira između prirodnih materijala i modernih elemenata u prostoru.

Izvor: dezeen.com

Foto: Peter Clarke

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 19:53