SAN SNOVA

Luksuzni penthouse koji osvaja uređenjem, kao i spektakularnim pogledom

 Alyssa Rosenheck
Svi vrlo dobro znamo kako glamurozni penthouse stanovi mogu biti, ali ovaj nas je posebno oduševio. Evo i zašto...

Danas vas vodimo u dom koji je definitivno san snova svake obitelji! Ovaj predivan trosobni penthouse, smješten u San Franciscu, odlikuje se izuzetno elegantnim stilom i prekrasnim pogledom na zaljev. Njegovo uređenje potpisuje Mahsa Afsharpour, dizajnerica i jedna od osnivačica studija Saga Interiors koja je ovaj, već ionako divan stan, učinila samo još ljepšim.

- Već pri samom ulasku u ovaj penthouse, ne možete ne primijetiti zapanjujući krajolik San Francisca. Prozori stakla koji se prostiru od poda do stropa pružaju osjećaj koji se može opisati kao pravi 'život među oblacima'. Moja vizija bila je stvoriti prostor koji kao takav odražava određenu vrstu elegancije koja neće biti zanemarena zbog spektakularnog pogleda koji bi mogao privlačiti svu pažnju - rekla je dizajnerica Afsharpour za portal My Domaine.

S obzirom na to da je zgrada u kojoj se penthouse nalazi sagrađena 2018. godine i nudi mnogo raskoši, uključujući brazilske kvarcitne pločice u kuhinji i grijane podove u kupaonici, Afsharpour se tijekom dizajniranja i uređivanja prvenstveno usredotočila na dodavanje neutralnih boja, čistih linija, teksture i svih onih detalja koje prostoru daju dašak glamura te ga tako čine samo još ugodnijim.

- Luksuzni dojam i postignuta elegancija koji prolaze kroz penthouse, odražavaju arhitekturu i samo bogatstvo zgrade bili su mi glavni prioritet prilikom uređenja - dodala je Afsharpour. Komadi namještaja koje je koristila u ovom prostoru vrlo su lagani i prozračni, što samo dodatno doprinosi dojmu vizualne prostranosti i luksuza.

Ostatak ovog besprijekorno uređenog penthousea pogledajte u nastavku.

Što se tiče blagovaonice u penthouseu, za njezino uređenje dizajnerica je odabrala nešto tamnije nijanse i materijale koji, bez obzira na to, nisu vizualno smanjili kvadraturu prostorije. Ono što 'podiže' cijeli interijer blagovaonice jesu narančasti stolci koji pomalo 'odudaraju' od ostatka uređenja.

Kuhinjski elementi baziraju se na tamnosivim nijansama te se savršeno uklapaju u ostatak interijera koji je nešto sterilnijeg karaktera.

U kuhinji je, osim prisutnih tamnih elemenata, korištena kombinacija bijele i svijetlosive boje koja savršeno pristaje čitavom ugođaju te karakterističnom minimalističkom stilu uređenja.

Za razliku od kuhinje i blagovaonice, u glavnoj spavaćoj sobi (ovaj ih stan ima čak dvije!) nalazi se veliki bračni krevet, noćni ormarići, ugradbeni ormar te predivna sofa ružičaste boje. Pastelne nijanse savršeni su izbor s kojim se ionako nikad ne može pogriješiti.

Što se tiče dječje sobe, uz klasični dječji krevet, radni stol, stolac, ugradbeni ormar i igračke, dizajnerica se odlučila za postavljanje zanimljivih tapeta na zidu s uzorcima koji 'podižu' čitav razigrani ugođaj u prostoru.

Za razliku od ostatka ovog glamuroznog stana, glavna kupaonica nije trebala prevelike intervencije, a kako je rekla za portal My Domaine, Afsharpour je samo napravila neke sitne preinake poput promjene rasporeda u kupaonici te odabira novih ormarića. Ono što posebno oduševljava u ovoj kupaonici jest, bez ikakve sumnje, spektakularni pogled na grad koji je postignut zahvaljujući velikim prozorima bez zavjesa.

I na kraju, dizajnerica je prema željama vlasnice stana kreirala mali, ženski kutak za uređiivanje i šminkanje u glavnoj kupaonici.

Sve fotografije ovog stana na jednom mjestu pronađite u našoj galeriji.

Izvor: My Domaine.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 13:53