Hôtel du Ministère

Luksuzni stan u potkrovlju

Pariz je sam po sebi iznimno dojmljiv grad, a kada odsjednete u fantastično uređenom prostoru, cjelokupno iskustvo vašeg boravka neizbježno se pretvara u čaroliju. Jedan takav dojmljiv prostor dio je dizajnerskog hotela Hôtel du Ministère u četvrti Faubourg Saint-Honoré blizu poznatih Elizejskih poljana, odnosno bulevara Champs-Elysées. Pravi dragulj od hotela. Luksuzni penthouse, stan na zadnjem katu zgrade, dizajnirao je arhitekt François Champsaur. Stan u potkrovlju prostire se na čak 100 četvornih metara i istinski je impresivan. Posebno kada se nađete pred golemim zidom koji je od poda do stropa rastvoren prozorima smještenim u crne čelične okvire, a pogled na panoramu grada i pariške krovove vodi vas u neki drugi svijet.

Podovi u stanu prekriveni su hrastovinom, a njihova svijetla nijansa omogućuje da se prostor čini toplim i mekim unatoč velikoj količini čelika i stakla u prostoru i klasičnoj bjelini zidova. Dnevni boravak, blagovaonica i kuhinja smješteni su u istu prostoriju i samo su djelomično razdvojenim kombinacijom niskog zida i stakla.

Boravak je namješten sivom udobnom kutnom garniturom, brojnim dizajnerskim stolićima za kavu i slavnom Eamesovom ležaljkom. Moderni detalj u boravku svakako je viseći kamin, koji pruža dodatni element topline u prostoru. Mali radni stol sa stolicom smješten uz stakleni zid par bi sati rada s pogledom na Pariz učinio posebnim doživljajem.


Kuhinja u dnu prostorije upečatljiva je zbog svojih crnih kuhinjskih ormarića i ostakljenih zidova u crnim okvirima. U središtu kuhinjskog prostora nalazi se i blagovaonica u obliku drvenog stola sa stolicama i plavim kaučem. Dovoljno velika da primi više od šest ljudi, blagovaonica je mjesto za ugodne večere u ovom luksuznom prostoru.


U stanu se nalaze dvije spavaće sobe s vlastitim kupaonicama, a obilježava ih uporaba puno više boje nego što je vidljivo u ostatku stana, i to jarkih i vedrih. Cijeli je prostor decentno uređen te kao stvoren za opuštanje od gradske vreve.




Izvor: The Design Sheppard

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 00:51