Moderna varijanta

Makeover kuhinje: Kombinacija modernog, klasičnog i retro stila u jednom zagrebačkom stanu

 Darko Mihalić
Umjesto crveno-bijelo-sive boje i minimalizma, vlasnici su poželjeli klasičniju kuhinju u svjetlijim nijansama

Dizajnerica interijera Mirjana Mikulec sa svojim timom često radi makeovere kuhinja. Kaže kako su to uglavnom projekti koji zahtijevaju pomno planiranje kako bi sve ispalo savršeno. Tako je bilo i slučaju kuhinje u jednom zagrebačkom stanu čiji postojeći izgled nije više zadovoljavao estetske apetite vlasnika. Umjesto crveno-bijelo-sive boje i minimalizma, poželjeli su klasičniju kuhinju u svjetlijim nijansama.

image
Kuhinja prije
Privatni arhiv
image
Kuhinja prije
Privatni arhiv

- Korpusi su bili u dobrom stanju i stoga smo ih zadržali. Napravili smo male izmjene u tlocrtnom rasporedu kuhinje, a budući da nam je ideja vodilja bila stilska kuhinja i retro štih, promijenili smo zidnu oblogu, odnosno sive keramičke pločice zamijenili novima, bijelima u popularnom subway formatu koje su se često nalazile u klasičnim kuhinjama - kaže dizajnerica i dodaje kako su na postojeće bijele korpuse postavljene nove fronte od medijapana u svjetlosivoj nijansi. Moderna varijanta klasične kuhinje dodatno je došla do izražaja postavljanjem bakrenih stilskih ručkica.

image
Darko Mihalić
image
Darko Mihalić

- Ugradili smo duboke ladice koje osiguravaju preglednost i nove mehanizme zatvaranja koji omogućuju potpuno iskorištavanje obično neiskorištenih dijelova poput kuta kuhinjskih korpusa - kaže.

Zamjena fronti te postavljanje popularnih subway keramičkih pločica i bakrenih stilskih ručkica bili su dovoljni za brzinsku transformaciju koju je osmislila dizajnerica Mirjana Mikulec

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. travanj 2024 10:27