STAN OD 47 KVADRATA

Mala bijela moderna garsonijera

Kako urediti prostor s minimalno namještaja te pritom stvoriti spektakularan interijer u bijeloj boji, doznajte u ovom članku

Stvaranje ugodnog okruženja za život u malom prostoru nije lagan zadatak, ali je moguć. Vlasenica stana iz današnje priče zatražila je pomoć od dizajnerice interijera Natalije Liventsove, a rezultat je udoban i elegantan interijer u svijetlim bojama.

Glavna želja klijentice bila je svijetlo i otvoreno okruženje. Klijentica je mlada žena koja voli književnost i prati modu pa je u stanu trebalo stvoriti spavaću sobu, dnevni boravak i kuhinju, te mjesto za pohranu stvari i knjiga.

Kako bi zadovoljila sve želje klijentice, dizajnerica je odlučila stan pretvori u garsonijeru, a unutrašnjost urediti u minimalističkom stilu, idealnom za dizajn malih prostora. Dnevni boravak i područje spavanja spojeni su u jednu prostoriju s udobnom sofom koja je ujedno i krevet za spavanje. Kako bi se maksimalno iskoristila jednostavna geometrija prostorije i odvojio radni prostor, zid iza stola je malo pomaknut te je postavljena dodatna rasvjeta. Bijela boja se pokazala kao idealna opcija za ovaj studio apartman, jer odražava maksimalnu količinu svjetlosti i prostor izgleda vizualno veći.

U izvornom je tlocrtu stana bio organiziran oko zida od jedan metra, a novi je prostor dobio još jedan zid od 2,5 metra, koji je postavljen ispred izvornog zida kako bi se dobile niše i ormari za smještaj odjeće i hladnjaka.

Kuhinjski je prostor također iskorišten do maksimuma. Umjesto klasične radne plohe, dizajnerica je odabrala šank koji je značajno spasio prostor.

Stvaranje neutralnog, svijetlog interijera najbolje je rješenje za ljude čiji se ukusi i sklonosti mijenjaju istim tempom kao i moderni svijet, baš kao u ovom malom domu od 46 četvornih metara.

Izvor: roomble.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 00:40