Vrhunska kućica

Mala kuća Mina ima svega 6 metara i pruža prostor za čitanje ispunjen svjetlom vlasnici Mateji

 BALUCHON/

Mina je novi model male kuće francuskog proizvođača Baluchon i novi dom Mateje isporučen u regiju Alpes-Maritimes, u jugoistočnoj Francuskoj. Ne znamo točnu cijenu Mine, ali kuće s potpisom Baluchon stoje od 25.000 do 100.000 eura.

image
BALUCHON/
image
BALUCHON/

Zašto je zanimljiva? Mina ograničeni podni prostor povećava ubacivanjem mrežastog potkrovlja s velikim krovnim prozorom koji se može koristiti. Mrežasta zona osim za čitanje i odmaranje vlasnice, može se koristiti i kao prostor za druženje.

image
BALUCHON/
image
BALUCHON/

Kuća je smještana na prikolicu s dvostrukom osovinom i duga je 6 m. Završena je u boji crvenog cedra, s aluminijskom oblogom, a napajanje dobiva iz standardnog priključka u stilu RV-a.

image
BALUCHON/

Velik dio raspoloživog prostora u prizemlju zauzima dnevni boravak. Ima veliku klupu za sjedenje uz prozor s integriranim spremištem, koja služi i kao krevet za goste. Prostor također sadrži nekoliko ormarića i stolić za kavu, plus malu peć na drva.

image
BALUCHON/
image
BALUCHON/

Kuhinja je u blizini i ima moderan Smeg hladnjak, pećnicu, štednjak s četiri plamenika na propan, sudoper, ormarić i stol za blagovanje za najviše dvije osobe. Ovo područje povezano je s kupaonicom s još nešto spremišta, plus tušem i WC-om.

image
BALUCHON/
image
BALUCHON/
image
BALUCHON/

Na gornji kat dolazi se stepeništem ispod kojeg se nalazi nešto prostora za odlaganje. Mrežasti prostor za čitanje na katu prvi dočekuje posjetitelje, što je neuobičajeno, ali ima smisla u malom prostoru budući da ne blokira svjetlost ispod.

image
BALUCHON/

Uz mrežasto potkrovlje nalazi se spavaća soba. Ovo je tipično malo potkrovlje u stilu kuće s niskim stropom, bračnim krevetom i nekoliko polica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 15:48