Mala poslastica

Iako ima 30 kvadrata pametnim planiranjem sve su želje ispunjene pa čak i više

 Vincen
Kod osmišljavanja ovog prostora, arhitekti su uspjeli ispoštovati sve što je od njih traženo

Od svega 30 četvornih metara napraviti ugodan i udoban, a povrh svega funkcionalan dom koji je ujedno i dizajnerska poslastica doista je lavovski posao.

image
Vincen

Udoban krevet na pravom mjestu gdje ne zauzima previše prostora, a opet ima dovoljno intime. Dnevni boravak gdje se vlasnik može opustiti uz televiziju nakon napornog dana. Kuhinja koja neće zagušiti cijeli stan, a opet pruža mogućnost da se tu skuhaju i najfinija jela. Prostor gdje se ta ista jela mogu na miru pojesti ili samo dio za ispijanje kave. Radni prostor koji je dovoljno osvijetljen i u koji može stati i nešto više od samo računala. I konačno, kupaonica s tuš kabinom i svim potrebnim dijelovima. To su sve bili zahtjevi koje je mladi vlasnik imao prije samog početka projektiranja ovog stančića.

image
Vincen
image
Vincen
image
Vincen

Vjerojatno da ste ove zahtjeve pročitali prije nego što ste vidjeli fotografije stana pomislili biste da su njegove ideje neizvedive, ali kada svoje želje uputite na pravu adresu onda dobijete i kvalitetne rezultate.

U ovom slučaju, arhitekti su uspjeli ispoštovati sve što je od njih traženo pa čak i više. Nakon prvotnog razgovora s klijentom odlučili su se ići na otvoreni plan stana iz razloga što stan posjeduje samo jedan dotok prirodne svjetlosti kojeg su željeli u potpunosti iskoristiti. Saznajemo kako su tom procesu uklonjeni svi postojeći zidovi, dok je za dio kupaonice postavljena „drvena kutija” s pregradnim zidom prema kuhinji koja ujedno u sebi sadrži pregršt prostora za pohranu.

image
Vincen
image
Vincen
image
Vincen
image
Vincen

Dio za blagovanje je riješen na način da je postavljen minimalistički kuhinjski otok za kojim se može objedovati, a prostor dnevnog boravka je samačka oaza u kojoj se može kratko predahnuti.

S obzirom da sam vlasnik jako malo vremena provodi klasično odmarajući se u dnevnom boravku tako i nije imao prevelike zahtjeve za taj dio. Ipak posvećena mu je dovoljna pozornost pa više služi kao zona koja razdvaja spavaći dio i onaj za kuhanje i doprinosi cjelokupnom uređenju stana.

Prostor koji je namijenjen za spavanje, vizualno je odvojen od ostatka manjom drvenom pregradom koja služi za pohranu knjiga ili dekorativnih detalja. Radni prostor je skoro pa glavni dio cijelog stana, dobio je najbolju poziciju – tik u prozor, i sasvim dovoljno kvadrata da se nesmetano može obavljati posao. To nije ni čudno s obzirom da sam vlasnik većinu svog vremena provodi radeći ili boraveći za računalom.

image
Vincen
image
Vincen

Naposljetku, obratimo pozornost na ono što zapravo najviše privlači pozornost u ovom stanu, a to je samo uređenje stana. Iako smo fascinirani dobrim rasporedom, ipak moramo priznati da je atraktivno i suvremeno uređenje dodatak koji je cijelu priču podigao na puno višu razinu. Odličan odabir detalja, kako na zidovima, tako i na podovima. Promišljena kombinacija boja koja osvježava svaki kvadrat i nekoliko hrabrih naglasaka poput plave kutije i retro pločica čine ovaj stan pravim malim slatkišem koji bi rado zamijenili i za neke puno veće stanove.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. travanj 2024 06:57