NAGLASAK NA PRIRODNIM MATERIJALIMA

Mala štedljiva kuća od samo 17 kvadrata koja osvaja neobičnim dizajnom

 Liberté Tiny Houses
Ovaj nizozemski dom veličine 17 kvadrata ima sve što je potrebno za dobar, sretan život

Ovaj maleni nizozemski dom inspiriran listom koji su zamislili Gijs Coumou i Gijsbert Schutten, pokazuje da čak i jako malo kvadrata može biti uređeno ugodno, toplo i udobno.

Mnogi od nas se trude smanjiti svoj otisak ugljičnog dioksida, ali samo su neki u stanju to postići. Ova kuća u Nizozemskoj, koju su dizajnirali Gijs Coumou i Gijsbert Schutten iz Liberté Tiny Houses, definira kako bi se trebale graditi buduće kuće - minimalno, s dovoljno prostora za ugodan život.

Kućica je primjer koliko mali prostori mogu biti sretni, funkcionalni i korisni.

Ova malena kuća od samo 17 kvadrata predstavlja lijep primjer održive gradnje. U potpunosti je izrađena od prirodnih materijala i ima obliku lista kojim privlači pažnju.. I ne samo to, ima kotače za jednostavno premještanje i prilagođena je gotovo svakom terenu.

Ideju i dizajn ove šarmantne štedljive kućice potpisuje arhitektonski studio Liberté Tiny Houses. S obzirom na to da vlasnik ove divne kućice obožava šetnje, planinarenje i boravak u prirodi, tim dizajnera to je odlučio izraziti i u unutarnjem uređenju.

Na samom ulazu u kuću Makatita čeka vas otvorena terasa.

- Oblik kuće bio je inspiriran linijama koje zajedno izgledaju poput lista. Naime, dijelovi prozora i staklenih ploča na zidovima ostavljaju dojam kao da se svjetlost iz okoline 'nadovezuje' na sam interijer - objasnio je dizajner Gijsbert Schutten za portal Apartment Therapy.

Baš kao i eksterijer, i interijer ove kućice je uređen minimalno. baziran na minimalističkom stilu uređenja. Ima kamin, sklopivi multifunkcionalni stol koji doslovno 'izlazi' iz zida te ljestve koje vode do potkrovlja gdje je prostor za spavanje.

Kako bi što uspješnije povezali interijer s prirodom koja okružuje čitavu kuću, dizajneri su se odlučili za staklene ploče. Odabrane ploče postavljene su od poda do stropa. Što se tiče dizajna, sve je promišljeno kako bi ova mala, ali funkcionalna kućica bila što više prirodi koja ju okružuje.

Foto: Liberté Tiny Houses

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 21:26