Živjeti san!

Malene kuće za odmor

Ovo je pravi raj nakon dnevne rutine!

Oni su kamperi, dizajneri, arhitekti, odvjetnici i avanturističke duše koje vjeruju da postoji nemjerljivo bogatstvo koje dolazi nakon pauze od dnevne rutine. Oni su Millennial Housing Lab. Grupa koju su osnovali studenti prava, dizajna i poduzetništva s prestižnog američkog sveučilišta Harvard s ciljem razvoja i realizacije svježih i novih ideja vezanih uz kulturu stanovanja i življenja. Glavni fokus ove grupe je usmjeren prema rješavanju stvarnih potreba i problema s kojim su suočene nove generacije. Njihov prvi projekt “Bijeg” usmjeren je prema popularizaciji pokreta minijaturnih kuća. Riječ je o projektu koji je nastao prema načelima koja su ekološki prihvatljiva i društveno odgovorna.

Pod okriljem projekta “Bijeg” do sada su uspjeli uspješno realizirali tri drvene mobilne kuće – Lorraine, Ovidu i posljednju pod nazivom Clara, o kojoj će u ovom članku biti nešto više govora. Kuće su smještene u predivnoj prirodi u okolicu Bostona i savršeno su utočište i bijeg od užurbane svakodnevice. Imaju sve potrebno za ugodan boravak u prirodi i odlično izgledaju. Clara je veličine 15 četvornih metara i potpuno je opremljena: ima grijanje, štednjak s dva plamenika, tuš, električni toalet, sudoper, hladnjak, posuđe, opremu za kuhanje i prostor za spavanje na katu. Izvana je obojena u crno kako bi se istaknula u gustoj šumi, dok je u unutrašnjosti u cijelosti u prirodnoj boji drva i ima asimetričan oblik kutije koji sjedi visoko iznad šumskog tla. Interijer kuće je minimalistički uređen, ali zbog neobrađenog drva koje daje toplinu doma izgleda vrlo udobno i ugodno. Iza njezina dizajna stoje troje studenata Harvarda Wyatt Komarin, Addison Godine i Rachel Moranis kojima je trebalo četiri tjedna da je završe.

Zanimljivost ovih kućica je i činjenica da osim što su dobar primjer kako se može lijepo živjeti s manje jest da su ujedno i poduzetnički pothvat. Sve se mogu unajmiti po vrlo prihvatljivim cijena. Pogledajte ih u nastavku i javite nam što mislite.

Više: Getaway

Ako vam se svidio ovaj članak, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. travanj 2024 05:24