TOPAO PROSTOR

Mali, ali vrlo lijepo uređen stan u potkrovlju: Vrijeme je za uređenje, ali koji stil odabrati?

Jesu li tradicionalni komadi više vaš stil ili više volite rustikalni stil? Možda je stil vikendice savršen za ono što imate na umu?

Danas postoji puno stilova, no za koji se odlučiti? Kako ih kombinirati? Hoćemo li pogriješiti? Koliko nas pogreške mogu stajati? Sve su to pitanja koja nam prolaze kroz glavu, ako želimo da naš projekt uređenja protekne u najboljem redu. Kada govorimo o uređenju malih stanova sa suvremenim namještajem zasigurno nećete pogriješiti jer ima jednostavne siluete (zaobljene ili linearne), a paleta boja je tipično neutralna, te često uključuje trendi nijanse poput sive. Iako su materijali koji se koriste za izradu namještaja promjenjivi, komadi su čisti, bez puno ukrasa, baš kao u primjeru koji slijedi.

Mali, ali vrlo ugodan stan s fotografija smjestio se u potkrovlju stare zgrade na trećem katu. Prije renoviranja to je bio prostor s malim prozorima i složenim rasporedom, ali lokalni dizajneri od njega su napravili vrlo ugodan životni prostor unatoč veličini od svega 34 četvorna metra. Stan je uređen u skandinavskom stilu i prava je poslastica za sve koji žive u malom stanu s obzirom na to da je estetski i funkcionalan. Shema boja je kombinacija bijele, sive i crne sa suvremenim drvenim elementima.

Nekad sumorno potkrovlje dizajneri su učinili svijetlim i prozračnim: novim rasporedom prostorija, jednostavnim rješenjima i novim cjenovno prihvatljivim komadima namještaja, pa je mračno potkrovlje postalo udoban stan toplih tonova. Primjerice, na mjestu s većim nagibom stropa je spavaća soba, blagovaonica i mali sustav za odlaganje stvari.

Unatoč maloj površini dizajneri su smjestili spavaću sobu bez prozora iza elegantne staklene pregrade, koja odvaja ovu intimnu od funkcionalne zone, dnevnog boravaka i malr blagovaonica, i to na vrlo lijep način.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. travanj 2024 00:50