Jednosoban stan

Mali dom mladog para: Ružičasta, crna i mesing u stanu uređenom u art deco stilu

 Caitlin Mills 
Iako je stan bio zastario i mali, vlasnici su vidjeli potencijal u njegovim izvornim art deco značajkama

Mali prostori mogu biti iznimno zahtjevni za uređenje. Međutim, Sophie Bowers, osnivačica tvrtke za uređenje interijera Strutt Studios Interior Architecture i modni stilist Josh Climpson, apsolutno su uspjeli.

Danas vas vodimo u jednosobni stan i prvi dom para, koji su s ljubavlju uredili. Poput mnogih parova, Sophie i Josh dugo su tražili svoj prvi dom sve dok nisu pronašli ovaj stan iz 1920-ih i zahvaljujući Sophijinoj stručnosti, stvorili su potpuno kohezivan prostor. Ima izvorne karakteristike zgrade iz 1926. godine i uređen je u art deco stilu.

image
Caitlin Mills
image
Caitlin Mills

Iako je stan bio zastario i mali, vidjeli su potencijal u njegovim izvornim art deco značajkama.

- Privukao nas je unatoč nedostacima i manama‘, kaže Sophie. ‘Vidjeli smo mimo nepotrebnih zidova i kuhinje te kupaonice renovirane 50-ih godina. Vidjeli smo prostor koji je bio neobrađeni dijamant i iskoristili priliku.

Sophie koja uspješno vodi tvrtku za uređenje interijera i ima već dosta projekata iza sebe, renoviranje vlastitog stana njezin je najomiljeniji projekt do sada. Nakon useljenja u stan, par je proveo 18 mjeseci u prostoru. Dobro su se upoznali s njegovim nedostacima i definirali što je točno potrebno za renovaciju.

image
Caitlin Mills
image
Caitlin Mills
image
Caitlin Mills
image
Caitlin Mills

Funkcija je postala ključni pokretač projekta, što je rezultiralo značajnom izmjenom tlocrta.

- Boljom organizacijom prostora i uklanjanjem jednog zida između kuhinje i blagovaonice, uspjeli smo dodati značajke potpuno jedinstvene za svaki drugi stan u bloku, uključujući praonicu rublja, perilicu posuđa, kadu i tri puta više ormara za pohranu, objašnjava Sophie.

image
Caitlin Mills
image
Caitlin Mills

Prilikom uređenja dizajnerica je inspiraciju crpila iz izvornih karakteristika prostora, poput ružičastih teraco podova i mesing rasvjetnih elemenata. Sophie je odlučila ponovno zamisliti ove detalje, ali na suvremen način.

image
Caitlin Mills
image
Caitlin Mills

Još jedna inspiracija bila je umjetničko djelo Bobbyja Clarka, koje se odražava u arhitektonskim elementima kao što su zakrivljeni lukovi na vratima - mala značajka koja svakodnevno privlači Sophijino oko.

- Ne samo da je lijepo uokvirilo prijelazne prostora, već je i suvremeni prikaz naslijeđa stana, kaže Sophie. Konačno, originalno rebrasto staklo bilo je daljnji utjecaj, a može se vidjeti u uskom, linearnom uzorku na ormarićima i pregradi za tuširanje.

image
Caitlin Mills
image
Caitlin Mills
image
Caitlin Mills
image
Caitlin Mills
Svaki predmet u ovom domu, od stolica za blagovanje, do ručki, jastuka i ručnika, pažljivo je odabran, što je dovelo do

- Iako je cjelokupna shema boja kombinacija prašnjavo ružičaste, crne i mesinga, naglasak na izvornim elementima čini dizajn stana posebnim, zaključuje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 07:59