STAN OD 40 KVADRATA

Mali elegantni dom modne dizajnerice

 

Isticanje zidnih opeka u interijeru izvrstan je način za postizanje tople i ugodne atmosfere, baš kao u ovom domu mlade modne dizajnerice, gdje zid od opeke, ton uređenja i završni dekor savršeno povezuju dnevni boravak i kuhinju. Zid od cigle u interijerima svoju je veliku popularnost stekao krajem prošlog stoljeća, prvenstveno iz ekonomskih razloga i zapravo se tek u zadnjih desetak godina počeo masovno koristiti i iz estetskih. Nekada je bilo ekonomičnije otkriti ciglu u starijim kućama, nego se upuštati u proces saniranja ili izmjene žbuke, a u ovom je moderno uređenom domu veličine 40 četvornih metara vlasnica upravo taj element izvrsno iskoristila kako bi svoj životni prostor učinila atraktivnim i zanimljivim.

Stil uređenja apartmana kombinacija je industrijskog stila i rustikalnog šarma začinjenog s par ekscentričnih detalja. Nekada su zidovi od cigle krasili velike prostore poput povijesnih zgrada, tvornica i potkrovlja. Međutim, u posljednje se vrijeme sve više koristi kao dekorativni element uređenja i u malim stanovima poput ovog, gdje se izvrsno uklopio.

Interijer se sastoji od dnevne zone koju čine kuhinja i dnevni boravak te odvojene spavaće sobe, malog hodnika i kupaonice. Jednostavna bijela kuhinja s metalnim stolicama i uređajima od nehrđajućeg čelika izgleda izuzetno atraktivno u kombinaciji s toplim narančastim zidom te u prostoriju unosi dinamiku, dok nježni tonovi dekorativnih tkanina unose eleganciju i čine bazu uređenja, a upotpunjeni su osobnim predmetima dizajnerice. Jastuci s geometrijskim uzorcima na sofi , tepih i slika na zidu te različiti ukrasi pridonijeli su stvaranju sofisticirane i nadasve opuštene atmosfere, dok se moderne i udobne dekorativne tkanine u monokromatskim bojama izvrsno nadopunjuju u ovom besprijekorno uređenom stanu.

Spavaća je soba također uređena vrlo udobno. I ovdje je naglasak na prirodnim tonovima i materijalima. Zidni je ormar sakriven od pogleda elegantnom sivom zavjesom, a zanimljiv je detalj drveni sanduk koji vlasnica koristi kao noćni ormarić.

Izvor: decoholic

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 18:59