Interijer od 30 m2 s galerijom

Mali moderan stan bez suvišnih detalja

Volimo interijere koji nas iznenade kreativnom uporabom boja, dekorativnih elemenata i promišljanja prostora, a stan na fotografijama koje slijede upravo je takav stan u kojem je bez suvišnih detalja stvoren poseban i izražajan prostor! Odlična kombinacija klasične bijele, tamnozelene i boje svijetlog drveta obilježava cjelokupno uređenje ovog stana. Prostor se nalazi u mjestu Lublin u Poljskoj, a njegovo uređenje djelo je dizajnerske tvrtke Interiors.homeandwood.

Budući da je stan površine od samo 30 četvornih metara, bilo je potrebno domišljato pristupiti organizaciji prostora pa je tako mezanin iskorišten za stvaranje plitke, ali udobne spavaće sobe do koje se dolazi iz dnevnog boravka pomoću metalnih ljestava. Taj je prostor osim svojom visinom dodatno vizualno odvojen od ostatka stana i pomoću zelene boje koja prekriva cijeli strop i bočne zidove u spavaćoj sobi te se spušta i na raskošna ulazna vrata stana.

Pod u stanu prekriven je širokim parketom od svijetlog drveta posloženim u uzorak riblje kosti. Dnevni boravak čine samo zeleni kauč, mali stolić za kavu i šareni tepih koji unosi tople boje u prostor te stol-skulptura u obliku divlje svinje. Zidovi su suzdržano ukrašeni pomoću praznih bijelo obojenih okvira za slike i samo jednom pravom slikom slavnog slikara Boscha. U uglu prostorije nalazi i metalni kamin crne boje.



Iz dnevne sobe prostor vodi u usku kuhinju koja je smještena ispod mezanina. Kuhinja zauzima lijevi zid uskog prostora, i to u obliku ugradbenog ormara. Fronte njegovih donjih elemenata izvedene su od drvenih ploha usklađenih s parketom, a gornji su ormarići skriveni iza bijelih površina vrata. U dnu se kuhinje nalazi i mali prostor za doručkovanje s visokim bijelim stolićem, jednom stolicom i prostorom za sjedenje u prozorskoj niši.

Kupaonica je odlično uređena s jasnom podjelom zona. S lijeve strane uzak je prostor za tuširanje prekriven zelenim pločicama i djelomično od ostatka kupaonice odvojen zidom. S desne strane pod i zid prekriveni su parketom koji je upotrijebljen i u ostatku stana, dok se u dnu nalaze veliki pravokutni kameni umivaonik smješten na viseći ormarić, okruglo ogledalo i zanimljivo rasvjetno tijelo koje privlači pozornost. Prostor sa zaista vizualno upečatljivim rješenjima!


Izvor: Home Adore

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 18:16