INTERIJER OD 31 M2

Mali slatki dom uređen minimalnim budžetom

Glavni zadatak je bio stvoriti lijep i funkcionalan interijer, uzimajući u obzir malu površinu stana, potrebu za jasnim prostornim zonama i ograničenim budžetrom

U ovom dobro dizajniranom malom stanu od samo 31 kvadratni metar, dizajnerica Irina Nosovoy otkrila je mnogo dobrih ideje: ugradbena rješenja, jednostavnu upotrebu materijala, upečatljivu paletu boja i savršeno korištenje prostora. Mlada klijentica postavila je težak zadatak: s ograničenim budžetom i na malo kvadrata željela je svijetli, prirodni, udobni i dobro iskorišteni životni prostor u kojem su dostupne sve važne funkcije.

Dizajnerica je uspjela ostvariti želje klijentice. Stan je zoniran, a prostor iskorišten savršeno. Bilo je i mjesta za kućni ured. Dodatne želje osim udobnog radnog prostora: normalna veličina kreveta, garderoba u blizini, prostor za knjige, odvojeno spremište, kupaonica s tušem te posebna želja klijentice bio je i kamin, s pravim svijećama umjesto pravom vatrom.

Glavni element rekonstrukcije je nosivi stup, koji sobu dijeli na nekoliko funkcionalnih područja: spavaću sobu, radnu sobu, kuhinju i dnevni boravak, te također skriva skladišni sustav. S multifunkcionalnom ulogom, postao je središte zona i ima integrirani prostor za pohranu. Tu je svoje mjesto našla garderoba na strani spavaće sobe i kuhinje, skrivena iza vrata i otvorene police do radnog prostora.

Unatoč ograničenom proračunu, umjesto laminata odabrani su drveni podovi, pod u hodniku i kupaonici je prekriven keramičkim pločicama. Zid kuhinje i dnevnog boravaka ukrašen je zidnim tapetama, ostalo je obojeno.

Vlasnica je željela da unutrašnjost stana bude nastavak pogleda s prozora, gdje se prostire nevjerojatna borova šuma. Tako je dizajnerica odlučila koristiti zelenu boju i cvjetne motive na pozadinama. Veliki prozori nisu zatvoreni zavjesama kako bi u prostoriji bilo više svjetla i volumena.

Osim bijelih vrata, podova i zidova, bogata zelena boja ne smanjuje prostor, već ga čini zanimljivijim i spektakularnijim. Kupaonica ima garderobni ormar, perilica rublja je skrivena i podignuta na 60 cm. Iznad polica se nalazi dodatni prostor za pohranu. U hodniku se nalazi malo spremište iza kliznih vrata.

izvor: ideas.vdolevke.ru

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 21:30