DUPLEX ZA POŽELJETI

Mali stan od 40 kvadrata, ali na dva kata

 PEPA OROMI

Prilikom organizacije malih stanova tri su ključna elementa koja treba uzeti u obzir. Projekt treba prilagoditi potrebama vlasnika. Zatim, treba osigurati uvođenje potrebnih strukturnih preinaka i kada god je potrebno treba koristiti namještaj izrađen po mjeri kako biste u potpunosti iskoristiti prostor s kojim raspolažete. Ovaj mali duplex je dobar primjer svega navedenog.

image
PEPA OROMI

U prizemlju su dnevni boravak i kuhinja. Na katu, spavaća soba i kupaonica. Ključ adaptacije je bio u izvođenju strukturnih promjena. Istina je da nije bilo jednostavno 40 kvadrata rasporediti na dva kata. No tamo gdje su drugi uvidjeli poteškoće, dizajnerica interijera Gema Ospital je vidjela mogućnosti. Namještaj po mjeri, skriveni ormarići, police... ovaj stan obiluje dobrim idejama!

image
PEPA OROMI

U ovom se dupleksu od samo 40 metara kvadratnih dizajnerica interijera Gemma fokusirala na integraciju dnevnog boravka i kuhinje, koji koegzistiraju u jednom prostoru.

image
PEPA OROMI

Prostor hodnika je ograđen policom od poda do stropa i ima ugrađen kuhinjski bar, koji služi kao blagovaonski stol s dvije visoke stolice.

image
PEPA OROMI

Za organiziranje prostora ključnu je ulogu odigralo stepenište, koje je izvorno bilo smješteno u središtu prostorije i dijelilo prostor na manje nefunkcionalne cjeline. Dizajnerica je premjestila stepenice desno i stvorila prozračnu atmosferu. Uz to, u daljnjem djelu stepenište ima funkciju kuhinjskih ormarića za smještaj stvari. Genijalno, zar ne?

image
PEPA OROMI

Nasuprot kuhinjice je maleni dnevni boravak svijetao i prozračan s puno prirodnog svjetla koje dolazi kroz veliki prozor. Ovdje je prostor zoniran velikim pletenim tepihom, dok je kut sobe iskorišten za smještaj elegantne bijele sofe s puno šarenih jastuka.

image
PEPA OROMI

Spavaća soba je smještena na katu i okrenuta je prema vrtu, a dizajnerica je još jednom pokazala kako maksimalno iskoristiti minimalno prostora. Ovdje mala polica djeluje kao uzglavlje, a ispod prozora je smjestila malu komodu izrađenu po mjeri.

image
PEPA OROMI

Kupaonica je otvorena i dio kupaonskog namještaja se nalazi pored kreveta. To je bio jedini način da mala kupaonica bude ugodna i praktična.

image
PEPA OROMI
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 12:38