Ideje za pet

Mali stan s atraktivnim rješenjima

 

Stančić od 43 četvorna metra koji možete proučiti na fotografijama u nastavku samo je naizgled jednostavan i "običan". Kada malo bolje promotrite fotografije uočit ćete brojna izvrsna rješenja koja omogućuju da stan izgleda prozračno, svijetlo, uredno i privlačno za boravak unatoč manjoj kvadraturi.



Uređenje je nadahnuto minimalističkim stilom svojstvenim skandinavskim interijerima, s pregršt bijelih površina i detaljima sive boje. Tek poneki komad namještaja poput smeđeg taburea i ukrasi u obliku šarenih jastučića daju prostoru razigranost. Središnja prostorija dnevni je boravak iza kojeg se nalazi blagovaonski stol, a krajem je ugrađena i dobro opremljena kuhinja s bijelim kuhinjskim elementima.




Zanimljivost ovog prostora leži u skrivenim dijelovima stana, kao što su spavaća soba koja se može mliječnim staklenim vratima odvojiti od ostatka stana i veliki ormari koji su zatvoreni velikim kliznim vratima bijele boje. Kada su zatvorena, vrata ormara stvaraju ujednačenu frontu čija je boja usklađena s bojom zidova pa se tako dobiva na ujednačenosti izgleda i općoj urednosti prostorije.



Boravak je opremljen sivim kaučem, spomenutim kožnim tabureom i manjim bijelim stolićem za kavu.

Bijeli ormarići u boravku, ali i bijeli kuhinjski elementi pomažu da se prostor doima većim, a reflektirajuća kuhinjska pozadina još je jedan element koji pospješuje taj efekt. Kupaonica s tušem uska je i duga, a tamne podne pločice jedine narušavaju njenu bjelinu.


Izvor: HusmanHagberg

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. svibanj 2024 07:08