KADA SVE STANE U 28 KVADRATA

Mali stan s pametnim rješenjima pohrane

 Hunker
Ako mislite da mali stan ne nudi dovoljno prostora da izrazite svu svoju kreativnost i u njega smjestite sve što želite, vrijeme je da zavirite u ovaj dizajnerski dragulj koji će vas sigurno natjerati da promijenite mišljenje

Minimalistički stan u koji vas danas vodimo ima samo 28 kvadrata, ali svejedno ima mjesta za sve što je potrebno. S obzirom na to da opremanje doma, kao i samo uređenje, nije nimalo jednostavan zadatak ako raspolaženo malom kvadraturom, razumljivo je da je isto uvijek dosta zahtjevno. Ipak, dizajneri studija T-A SQUARE ovaj su stančić uspjeli pretvoriti u funkcionalno i ugodno mjesto za život, i to prvenstveno koristeći namještaj s pametnim rješenjima pohrane.

Kao što je to karakteristično za minimalistički uređene stanove, u interijeru je apsolutno sve podređeno funkcionalnosti i iskorištavanju svakog slobodnog centimetra. Vlasnik stana, ujedno i direktor spomenutog dizajnerskog studija, odlučio je sitnim, ali drastičnim promjenama stvoriti idealno mjesto za život sa suprugom Victorijom. Kako kaže, za uređenje ih je inspirirao Japan.

- Prostori u Japanu vrlo su mali i kompaktni, a opet vudobni i ugodni. Njihov pristup minimalističkom načinu življenja kombiniranjem drva i promišljenog dizajna bio je definitivno nešto što je i nas nadahnulo pri uređenju ovog prostora - rekao je Yee za Hunker.com.

Svaki komad namještaja u ovom malom stanu ima nekoliko različitih funkcija te je kao takav izrađen po mjeri. Razlog je taj što se jedino na takav način mogao iskoristiti svaki slobodan centimetar u interijeru, nešto što je itekako značajno pri uređenju stambenih prostora manje kvadrature.

Kao što vjerojatno i sami po fotografijama možete primijetiti, drvo je korišteno kao prevladavajući i bazni materijal u prostoru. Izgleda sjajno i stvara onu pravu obiteljsku atmosferu. Ništa nije prepušteno slučaju, već je pametno i precizno osmišljeno od početka do samog kraja.

- Postojeći studio imao je kuhinju odvojenu od dnevnog boravka. Odlučio sam ju srušiti i premjestiti u dnevni boravak - dodao je Yee. Pretvorio je nekadašnji kuhinjski prostor u spavaću sobu s podignutim podom/platformom, a ovim poboljšanim izgledom, dizajner je skrenuo pozornost na dodavanje prostora za pohranu. Označavajući prostore za sve, od skladišta vina do košare za pranje rublja, stvoren je prostor bez imalo nereda, a da pritom nisu uskraćene sve one male udobnosti koje olakšavaju život.

Moramo priznati da nas je ovaj divan stančić od samo 28 kvadrata oduševio svojim pametnim idejama i rješenjima, ali i kul detaljima koji stvaraju zanimljive značajke u prostoru. Sve fotografije na jednom mjestu pogledajte u galeriji ispod.

Izvor: Hunker.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 14:34