ugodan i moderan dom

Mali stan s velikim idejama: 45 kvadrata pretvoreno u udobno i šarmantno stambeno utočište

 Míriam Yeleq
Interijer podvrgnut kompletnoj renovaciji kako bi se na najbolji način iskoristilo 45 četvornih metara

Dizajneri interijera i arhitekti posjeduju znanje i talent za uočavanje prednosti i nedostataka u prostoru. U renoviranom stanu koji vam danas predstavljamo arhitektica Ana Bolaños i arhitekt Miguel Ángel Naranjo, postigli su da 45 oskudnih četvornih metara postane ugodno, moderan i sofisticiran dom.

Interijer ima integriranu blagovaonicu, dnevni boravak i kuhinju, potpuno neovisnu spavaću sobu i kupaonicu, a osim toga, iskoristili su visinu stropa za stvaranje galerije koju sada vlasnici mogu koristiti kao dodatni prostor za spavanje.

image
Míriam Yeleq

Kako objašnjavaju odgovorni za projekt, ideja je bila stvoriti osjećaj vizualnog kontinuiteta prostora, što su postigli otvorenim tlocrtom, minimalističkim linijama namještaja te upotrebom bijele boje.

image
Míriam Yeleq

Uređenje dnevne sobe započeli su neutralnom osnovom: zidovima, presvlakama i namještajem u bijeloj boji, a zatim su dodani ružičasti detalji, kako bi se dobila dinamika, dok su u blagovaonici stol i stolice izabrali u istom finišu, a rezultata je vizualna ujednačenost.

image
Míriam Yeleq

Već pri samom ulasku u prostor, ulazni hodnik bez vrata, komunicira izravno s dnevnom sobom.

image
Míriam Yeleq

Kuhinja je potpuno otvoren prema dnevnoj sobi i opremljena je glatkim lakiranim bijelim ormarima visokog sjaja bez ručki. Gornji su ormarići postavljeni praktički do stropa, kako bi se prostor maksimalno iskoristio i osiguralo dovoljno mjesta za odlaganje. Sklad i vizualnu harmoniju između dnevne sobe i kuhinje autori projekta su postigli odabirom električnih uređaja također u bijeloj boji pa je stvoren dojam povezanosti prostora.

image
Míriam Yeleq

image
Míriam Yeleq

image
Míriam Yeleq

image
Míriam Yeleq

image
Míriam Yeleq

image
Míriam Yeleq

Visina stropa omogućila je izgradnju galerije za smještaj još jedna spavaća soba, dok je kupaonica smještena ispod postala neovisna prostorija s kliznim vratima.

image
Míriam Yeleq

image
Míriam Yeleq

U glavnoj spavaćoj sobi krevet se naslanja na zid od opeke koji se pojavio tijekom gradnje.

image
Míriam Yeleq

image
Míriam Yeleq

image
Míriam Yeleq

Mali stan kojem ne nedostaje detalja. Spavaća soba s kombiniranim zidom, napola završena u bijeloj boji, napola izloženom ciglom, ima elegantnu i funkcionalnu kupaonicu, potpuno iskorišten hodnik s malim ormarom za cipele i vješalicom za kapute ... Stan ima čak i mini balkon koji vlasnicima daje mogućnost postavljanja stola i stolica tijekom ljeta.

image
Míriam Yeleq

Odličan obavljen posao arhitekta u ovom slatkom malom stanu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 00:04